Conceptul de terapie craniosacrala a fost dezvoltat de un osteopat american, Dr. William Sutherland la inceputul anilor 1900. El a descoperit miscari intrinseci ale oaselor din cap, iar cercetarea sa a dezvaluit diferite ritmuri in organism

Comunicat de presa

In cadrul corpului uman exista un ritm important, ritmul craniosacral, care rezulta din cresterea si scaderea volumului de lichid cefalorahidian in interiorul si in jurul sistemului craniosacral. Acest sistem este format din creier si maduva spinarii (sistemul nervos central), lichidul cefalorahidian, care lubrifiaza creierul si maduva spinarii, a meningelui din jur si oasele coloanei vertebrale si ale craniului.

Conceptul de terapie craniosacrala a fost dezvoltat de un osteopat american, Dr. William Sutherland la inceputul anilor 1900. El a descoperit miscari intrinseci ale oaselor din cap, iar cercetarea sa a dezvaluit diferite ritmuri in organism. Acesta a dedus si, in final, a demonstrat ca aceste deplasari sunt legate in mod inextricabil cu sanatatea mentala si emotionala, si ca restrictia acestora corespunde unei reduceri a capacitatii naturale de auto-vindecare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară Principiile de bază ale mașinii CNC

Terapia craniosacrala manipuleaza oasele craniului pentru a trata o serie de conditii. Diferite forme de manipulare craniana au fost utilizate pentru a imbunatati functionarea generala a organismului. Aceasta s-a dezvoltat din experienta clinica, ce arata ca sanatatea este ceva activ si nu reprezinta doar absenta bolii. Sanatatea este expresia vietii si e responsabila pentru organizarea milioanelor de lucruri care se petrec in mod constant in corpul nostru.

Intr-o sesiune tipica de terapie craniosacrala se sta de obicei intins pe o canapea de tratament, complet imbracat. Terapeutul va face contact punandu-si mainile usor pe corpul pacientului, observandu-l. Primul lucru pe care pacientul il va observa este un sentiment de relaxare profunda, care va dura, in general, de-a lungul sesiunii.

Aceasta degajare de tensiune se extinde de multe ori si in viata de zi cu zi. Uneori beneficiile nu sunt vizibile imediat, dar devin evidente dupa revenirea intr-un mediu familiar.
Aceasta este o terapie blanda care are ca scop intensificarea activitatii sistemului cranio-sacral si, prin aceasta, restabilirea functionarii optime a sistemului nervos si a celorlalte sisteme si organe ale corpului.

Dacă un om îți face rău, iartă-l ca să nu fie doi oameni răi... Mihalache&Dristor, cele mai noi locații el Studio în care poți beneficia de epilarea cu laser Împreună în arte și simțiri

Desi foloseste manipulari cu presiune foarte usoara, este o terapie cu efecte radicale in optimizarea sistemului de auto-vindecare si a refacerii starii fizice, mentale si spirituale. Este adecvata tuturor grupelor de varsta si se adreseaza atat celor cu probleme de sanatate, cat si celor care doresc sa-si mentina un tonus de viata normal, sa faca fata mult mai usor stresului zilnic.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri