Data viitoare, cand veti cauta alimente bogate in calciu, amintiti-va de samburii de migdale, contin de doua ori mai mult calciu decat lactatele!
3 Scad colesterolul
Migdalele au beneficiul uimitor de a scadea colesterol “rau” (LDL-Cho) implicat in aparitia bolilor cardio-vasculare, cu pana la 10%, fara alte restrictii in dieta.
Aceasta inseamna ca o persoana cu o valoare a colesterolului total de 200 mg/dl (considerata in prezent o valoare ridicata), poate atinge valoarea de 180 mg/dl doar prin consumul zilnic de 70g de migdale.
Daca adoptam o dieta cu alimente sarace in colesterol si reducem consumul de carne si lactate, LDL-Cho va scadea si mai mult, oferind o buna protectie impotriva infarctului miocardic sau accidentelor vasculare cerebrale.
Pentru a obtine efectul dorit de reducere cu pana la 10% a colesterolului rau, e recomandata o cantitate de 70-80 g de migdale/zi.
Aceasta portie poate inlocui chiar o masa, intrucat furnizeaza in jur de 400 calorii, avand avantajul de a fi o masa 100% naturala si sanatoasa.
sursa foto: sxc.hu
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie