Utilizari ale uleiului de ricin
Uleiul de ricin provine din semintele plantei “ricinus” originara din Africa si India, unde se dezvolta sub forma unor arbori de 10-15 m.
sursa foto:wikipedia
Ricinul este specific regiunilor subtropicale si tropicale, fiind o planta sensibila la frig. La noi, ricinul se cultiva indeosebi in sudul tarii, mai ales ca planta ornamentala.
1 Constipatie
Uleiul de ricin contine ricina, o substanta care are un puternic efect purgativ. Ricinul este un foarte bun emolient, stimuland peristaltismul la nivelul intestinului subtire si gros.
Uleiul de ricin nu se poate utiliza pentru tratarea constipatiei cronice, tratamentul pentru constipatie cu ulei de ricin putand fi utilizat maxim 3-4 zile, (o lingurita de ulei de ricin dimineata). Efectul uleiului de ricin se instaleaza in cateva ore de la ingestie.
2. Riduri
Uleiul de ricin are multiple proprietati care il fac un aliat al frumusetii si sanatatii pielii.
Uleiul de ricin contine substante cu rol antiinflamator, precum acidul ricinoleic, substante emoliente, care stimuleaza productia de colagen a pielii.
Datorita acestor proprietati, uleiul de ricin se poate utiliza in tratamentul acneei, dar si al ridurilor, arsurilor sau taieturilor.
Crema de seara poate fi din cand in cand inlocuita cu ulei de ricin, inclusiv pentru pielea sensibila din jurul ochilor.
Efectele uleiului de ricin asupra pielii, in timp, dau rezultate uimitoare, pielea capatand un aspect intinerit.
Uleiul de ricin contribuie la prevenirea aparitiei ridurilor fine din jurul ochilor dar si la tratarea cearcanelor si pungilor de sub ochi, daca este aplicat cu regularitate.
sursa foto:sxc.hu
Trotinetele electrice ar putea fi interzise în București. Ce spune Primăria Capitalei
OFICIAL Se prelungește perioada de înscriere la Bacalaureat și se decalează termenul de încheiere a mediilor la clasele a XII-a și a XIII-a
De ce greva profesorilor este și un test pentru societatea civilă? 10 motive
Angajații din România ar putea beneficia de încă o zi liberă