Banala papadie, cea cu care ne jucam pe campiile inflorite cand eram mici si pe care si azi o intalnim pretudindeni in lunile de primavara, este una din cele mai puternice si benefice plante autohtone. Efectele sale asupra organismului sunt cu adevarat remarcabile.

Smoothie de papadie

Efectele papadiei pot fi si mai puternice daca ea este consumata atunci cand este proaspata. O modalitate usoara si gustoasa de preparare este cea sub forma de green smoothie. Se pun in blender

cateva frunze si tulpini de papadie, o mana de spanac, o mana de urzici, o banana, lapte sau apa (dupa preferinta), miere (dupa preferinta) si zeama de la o jumatate de lamaie. Aceasta bautura este foarte buna pentru detoxifierea intregului organism, pentru combaterea anemiilor si pentru reducerea stresului si a oboselii.

Salata de papadie

Salatele de papadie sunt foarte sanatoase si gustoase. Secretul pregatirii unei salate este ca frunzele sa fie culese de dimineata, inainte ca floarea sa se deschisa (altfel fruzele vor fi cam amarui), se spala bine, se taie marunt, se adauga salata verde, marar, patrunjel, zeama de lamaie, sare de mare si ulei de masline. Diabetii pot folosi si tijele de la papadie care sunt foarte bune pentru reglarea glicemiei. Salatele pot fi consumate de trei ori pe zi, inainte de mesele principale.

Garbo.ro iti recomanda mai multe articole pentru tine si sanatatea ta:

Goji - fructul miraculos din Tibet

Sanatate din natura: 11 Beneficii sanatoase ale steviei romanesti

Beneficiile tamaduitoare uimitoare ascunse in sfecla rosie

Detoxifierea de primavara: 5 plante benefice pentru organismul nostru

15 Tratamente naturiste pentru detoxifierea ficatului

100 de alimente miraculoase pentru organism

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Tratamente Naturiste.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri