Banala papadie, cea cu care ne jucam pe campiile inflorite cand eram mici si pe care si azi o intalnim pretudindeni in lunile de primavara, este una din cele mai puternice si benefice plante autohtone. Efectele sale asupra organismului sunt cu adevarat remarcabile.

Constipatia si alte probleme intestinale, tratate cu papadie

Papadia contine o cantitate foarte mare de fibre, vitamine si minerale si stimuleaza secretiile gastro-intestinale, trateaza constipatia dar si diareea, reduce aciditatea gastrica si actioneaza ca un tonic.

Papadia – adjuvant pentru diabetici si obezi

Papadia contine o substanta numita inuina, un zahar care nu stimuleaza secretia de insulina a pancreasului care alte zaharuri, si care este foarte benefica pentru oamenii care sufera de diabet sau de hipoglicemie. Consumul de papadie previne si lupta impotriva diabetului si echilibreaza nivelul de zahar din sange, ajutand astfel si in curele de slabire. De asemenea, papadia este foarte buna pentru persoanele care sufera de obezitate tocmai datorita efectelor mai sus prezentate.

Papadia reduce riscul de infarct

Papadia are un continut ridicat de potasiu si magneziu, doua minerale care ajuta la detoxifierea sangelui, la scaderea tensiunii si a colesterolului, reducand astfel riscul bolilor de inima, a infarcturilor si a atacurilor cerebrale.

Bolile de piele, videcate cu papadie

Papadia contine Vitamina A si seleniu, doi compusi care ajuta foarte mult la curatarea, regenerarea si infrumusetarea pielii. Consumul de papadie este benefic pentru persoanele care sufera de acnee, aczeme sau alte boli de piele.

Cum se consuma papadia?

Ceai sau infuzie de papadie

Ceaiul sau infuzia de papadie este foarte buna pentru cei care sufera de pietre la rinichi, cistita, nefrita, hepatita, anemie, tensiune etc. Se consuma zilnic o cana de ceai facuta din apa si 2 lingurite de papdie (frunze si radacini) .

Pulbere de papadie

Pulberea de papadie are un efect benefic asupra oamenilor care sugera de hepatite grave, ciroza, caliculi biliari, colesterol, icter, boli ale pielii etc. Se administreaza de patru ori pe zi cate o lingura rasa de publere de papadie, se tine sub limba timp de 15 minute (sau mai mult daca puteti) si se inghite apoi cu putina apa. Dupa 15 minute se recomanda sa mancati. Pentru un efect si mai puternic, puteti combina pulberea de papadie cu pedicuta, rostopasca, sunatoare si anghinare. Aceasta cura se tine 3-4 luni, in functie de problemele de sanatate prezente.

Cafea de papadie

Din radacinile zdrobite si prajite de papadie se poate obtine un amestec excelent pentru a face cafea din papadie. Aceasta bautura este amara dar este benefica pentru intreg organismul. Poate inlocui cu succes cafeaua obisnuita zilnica.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri