Stevia este o planta foarte des intalnita in Romania insa beneficiile ei nu sunt atat de cunoscute in si apreciate la fel cum erau pe vremea bunicilor. Acestia stiau de portia de sanatate pe care stevia le-o ofera si o consumau abundent in sezonul primaverii.

Sanatate din natura: Stevia romaneasca si beneficiile de primavara

Stevia este o planta foarte des intalnita in Romania insa beneficiile ei nu sunt atat de cunoscute in si apreciate la fel cum erau pe vremea stramosilor nostrii. Bunicii nostrii stiau de portia de sanatate pe care stevia le-o da si nu o ocoleau de la nicio masa.

Unde intalnim stevia si cum o recunoastem?

Stevia creste salbatica in jurul stanelor si a pasunilor montane dar si in zonele de deal. In pamant ea are un rizom gros, cu multe capete, iar la suprafara acestuia are o tulpina aeriana inalta, dreapta si are frunze mari. Stevia este o planta dulce-acrisoara, creste primavara si insoteste spanacul in misiunea lor anuala de a ne curata si vindeca organismul uman de toate toxinele acumulate peste iarna.

Frunzele de stevie pot fi consumate crude si au un gust dulce-acrisor, asemeni spanacului, dar pot fi folosite si in supe, ciorbe sau alte mancaruri gatite.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași? Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

Beneficiile steviei

Stevia este o planta bogata in vitamine (C si K), saruri minerale (potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier, zinc), proteine si fibre. Este o planta minune pentru ca ne ajuta sa eliminam lichidul de prisos din corp, ne scapa de oboseala mintii si a trupului si detoxifiaza organismul.

Iata cateva din beneficiile steviei:

Stevia combate obezitatea

Stevia era folosita din timpuri stravechi in curele de slabire datorita proprietatilor sale de reglare a nivelului de zahar din sange. Se spune ca pigmentii steviei au un puternic rol in reglarea greutatii corporale. Pentru a obtine efectele dorite, se recomanda consumul a 70 gr. de frunze crude de stevie, sub forma de salata in care se poate adauga putin ulei de masline si cativa stropi de lamaie. Este important ca inainte si dupa masa sa nu se consume fluide pentru ca lipsa lor favorizeaza digestia acestei plante.

7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare

Stevia previne astenia de primavara

Astenia de primavara este o slabire a organismului care se instaleaza din cauza carentelor de vitamine si de minerale care apar odata cu terminarea iernii. Datorita cotinutului sau de vitamine si de minerale, stevia previne instalarea asteniei de primavara.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri