12:11, 22 Noiembrie 2011 publicat în Tratamente naturiste 45 share-uri

Sfecla rosie are un gust dulce, usor sarat, iar mirosul acesteia este estompat daca folosim la salatele din radacina de sfecla rosie putin otet. De la sfecla rosie se poate folosi pentru consum atat radacina, cat si frunzele pentru aroma la preparatele gatite.

Sfecla rosie are un gust dulce, usor sarat, iar mirosul acesteia este estompat daca folosim la salatele din radacina de sfecla rosie putin otet. De la sfecla rosie se poate folosi pentru consum atat radacina, cat si frunzele pentru aroma la preparatele gatite.

Cum utilizam sfecla rosie?

Este indicat sa alegeti radacinile mai mici – sunt mai dulci. Sfecla rosie este indicat a fi consumata in stare cruda si nu foarta, avand grija sa folositi si sucul de sfecla rosie care este la fel de sanatos ca aceasta.


Puteti consuma cel mai comod sfecla rosie in salate: se poate rade radacina la orice tip de salata care suporta adaugarea de otet, inclusiv la salatele de vara. O puteti combina cu morcov ras si telina rasa ori chiar pastarnac – toate rase, peste care adaugati sare, otet si piper dupa gust.

Citeste si:
Noua colectie BLISSFUL GREEN: Primește natura în viața ta!
Noua colectie BLISSFUL GREEN:...

Beneficiile tamaduitoare ale consumului de sfecla rosie

Sfecla rosie – tratament minune pentru ficat

Afectiunile hepatice pot fi ameliorate prin consumul de sfecla rosie. Astfel ficatul gras (steatoza hepatica), ficatul obosit, ficatl lenes sau chiar in starile infectioase precum hepatite sfecla rosie ajuta la imbunatatirea metabolismului celulalr si prelungeste viata hepatocitelor (celule hepatice).

Combate oboseala

Consumul de sfecla rosie este util in combaterea starilor de oboseala, in perioadele de suprasolicitare intelectuala si fizica, dar si in perioadele de convalescenta.

Citeste si:
Leurda - Regina Sănătății! De la bogăția în nutrienți la...
Leurda - Regina Sănătății! De...

Sfecla rosie previne anemia

Sfecla rosie contine o gama larga de vitamine, minerale si substante active. Printre acestea contine fier, dar si acid folic – importante in producerea de globule rosii la nivelul maduvei osoase hematogene. Consumul de sfecla rosie previne astfel anemia.

Citeste articolul integral si afla mai multe beneficii ale consumului de sfecla rosie pe Healthy.ro. Iti recomandam si articolele:

5 Elixire de sanatate: Sucul de sfecla rosie

5 Plante medicinale care combat raceala

Remedii naturiste antice: Miere pentru frumusete si sanatate


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri