In sezonul rece, mai mult ca niciodata, suntem expusi racelii, virozelor respiratorii si gripei. Remediile naturiste au capacitatea de a inlesni vindecarea si de a veni in completarea tratamentului medicamentos. Iata cateva tratamente naturiste menite sa previna, dar si sa trateze raceala si gripa:

De asemenea, gargara poate ameliora durerile in gat si senzatia de “mancarime”. Dizolva o lingurita de sare intr-o ceasca de apa calduta si, cu aceasta solutie, incearca sa faci gargara de 4 ori pe zi. Totodata, pentru a reduce mancarimea din gat, poti incerca o gargara astringenta cu ceai ce contine tanin sau poti opta pentru un remediu apreciat in medicina populara, cel pe baza de miere. Amesteca o lingura de suc proaspat de lamaie sau o lingura de frunze de zmeura cu 2 cesti de apa fierbinte si o lingurita de miere. Lasa infuzia sa se raceasca pana cand ajunge la temperatura camerei. Cu aceasta solutie, poti face gargara. Atentie! Acest procedeu este indicat adultilor, iar nu copiilor.

Pentru ameliorarea febrei si a durerilor de cap care insotesc uneori raceala si gripa, compresele cu urmatoarea solutie pot fi extrem de eficiente: intr-un pahar de otet se lasa la macerat, timp de cateva zile, 5 linguri de pulbere de menta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Caria dentară – ce este și cum se tratează Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Flori de soc

Tot pentru scaderea febrei este indicata si infuzia din flori de soc, cu 2 lingurite de flori de soc la o cana cu apa. Se beau 3 cani de infuzie de flori de soc pe zi. Totodata, in medicina populara, zeama de ridichie neagra in combinatie cu mierea este excelenta atunci cand vine vorba de calmarea tusei.

Pentru a scapa de problemele nazale cauzate de raceala incearca sa faci o inhalatie pe baza de busuioc si chimen. Intr-un vas, pune la fiert un litru de apa. Cand apa incepe sa clocoteasca, adauga 10 grame de chimen si 10 grame de busuioc. Tinand capul asupra vasului si acoperindu-l cu un prosop, inhaleaza aburii respectivi. Poti repeta acest tratament pentru cateva zile la rand, momentul potrivit fiind seara.

Zincul ar putea fi tratamentul minune pentru combaterea racelii

Recent, in urma unui studiu care a presupus 15 teste efectuate asupra a 1360 de voluntari participanti, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca zincul reprezinta un element de nepretuit atunci cand vine vorba de reducerea simptomelor racelii si de scaderea severitatii racelii. Zincul este un mineral fundamental ce are rolul de a intari sistemul imunitar, el putand fi gasit in mod natural in carne (mai ales in cea rosie), in ficat, in fructele de mare (crustacee), in galbenusul de ou, in lactate fermentate, nuci etc. Doza zilnica recomandata de zinc este de 12 mg in cazul femeilor si 15 mg in cazul barbatilor.

Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri