20 Iunie 2023 publicat în Spiritualitate 63 share-uri

Ai ajuns la un punct de cotitură în viața ta și simți că nimic nu te mai mulțumește. Pedalezi în gol și nimic nu pare să meargă într-o direcție mulțumitoare pentru tine. Încearcă să-ți găsești motivația, fiindcă așa poți schimba lucrurile mult mai ușor și nu ezita să iei frâiele propriei vieții în mâini. Să nu-ți fie frică de schimbare și îmbrățișează cu încredere ceea ce va veni nou în viața ta.

În continuare îți prezentăm câteva idei pe care sa le pui în aplicare atunci când vrei să faci aceasta schimbare în bine.

1.Începe cu adevărat să ai grijă de tine

Începe sa te uiți cu adevărat la tine. Ai grija de tine, fii atent la ceea ce mănânci și începe să faci mișcare. Mișcarea dă drumul la endorfine și te face fericit. Începe cu pași mici, o plimbare mai lungă, stat mai mult afară în aer liber, în natură, apoi poți începe să faci sport în mod organizat și starea de bine se va schimba de la sine.

Schimbă-ți garderoba și fă eventual și o schimbare de look. Astfel, când te vei uita în oglindă, vei vedea un om nou pregătit să intre cu speranță și încredere într-o nouă etapă din viața lui.

2.Schimbi locul, schimbi norocul

Dacă dorința ta de schimbare este atât de mare iar ceea ce ți-a adus stagnare în viața ta exista încă în jurul tău, atunci nu ezita să faci un pas curajos.

Să te muți din orașul tău poate fi un pas mai mult decât îndrăzneț dar sunt atâtea orașe frumoase și cu potențial pentru oricine. Te poți orienta către orașele dezvoltate și cu oportunități de carieră. Poți începe asta uitându-te pe anunțurile cu garsoniere de vanzare in Cluj, de exemplu. Este un oraș minunat pe care îl poți descoperi și așa.

Da, este o schimbare majoră, dar poate fi cel mai bun lucru pentru tine. Învață să riști și vei câștiga.

3.Ieși din zona de confort

Dacă de o lungă perioadă de timp faci numai aceleași lucruri fără să simți satisfacție, înseamnă că ai intrat într-o rutină obositoare.

Schimbă ceea ce faci, încearcă să ieși din zona de confort. Dacă ești o persoană retrasă atunci te poți duce la un festival, înconjoară-te de lume și bucură-te de experiențe noi. Interacțiunea umană face minuni, iar din multitudinea de oameni întâlniți cu siguranță vei rămâne pe același drum cu câțiva care să-ți împărtășească pasiunile și valorile de viață.

4.Întoarce-te la natură

Natura este cel mai bun medicament. Este detoxifiant, vitaminizant, te încarcă cu energie și vitalitate. Plimbă-te prin natură și uită de telefon, vei descoperi o lume fascinantă în jurul tău, plină de viață și dătătoare de sănătate.

Alege locul unde te simți cel mai bine, fie că este o plajă la malul mării, fie că te pierzi pe cărări de munte pline de răcoare. Așează-te în iarbă și privește cum se plimbă norii pe cer, măcar. Cu siguranță te vei încărca pozitiv din această experiență.

5.Detașează-te de influențele negative

Încearcă să elimini din viața ta orice urmă a ceea ce te-a ținut în loc sau te-a tras înapoi. Începe cu oamenii toxici pe care să-i înlături de lângă tine pentru a putea „respira" în voie și aruncă pe rând toate ancorele ce te țin legată de ceea ce nu a fost benefic pentru tine.

Adopta un stil minimalist în viața ta. Nu te mai lega de lucruri ce nu îți aduc bucurie. Scapă de ele și fă-ți „ordine" atât în dulap cât și în gânduri și sentimente.

Cu toții avem momente în care simțim că nu mai putem continua ritmul vieții așa cum este el, în acel moment, pentru noi. Nu este ușor să faci o schimbare majoră. Dar, cu siguranță, cu pași mici vei reuși în ceea ce ți-ai propus. Sperăm că aceste sfaturi ți-au dat un imbold în călătoria ta spre bine.

Sursa foto: shutterrstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri