Când întâmpini cele mai devastatoare greutăți ale vieții, amintește-ți că ai aceste 6 PUTERI interioare care te vor ajuta mereu să renaști precum Pasărea Phoenix

15 Iunie 2023 publicat în Spiritualitate 1087 share-uri

Viața ar trebui să fie pentru toți un șir de experiențe frumoase, de bucurii și iubire, însă niciodată nu se întâmplă așa, nu toate lucrurile bune vin cursiv, ci sunt întrerupte de perioade pline de suferință, de durere, de pierderi, de griji și greutăți. Și totuși, oricât de mari ar fi furtunile vieții, fiecare dintre noi avem aceste puteri interioare care ne ajută să ne ridicăm, să ne revenim, să ne vindecăm rănile sufletului. 

Îți propunem să îți reamintești alături de noi, în acest articol, de cele 6 puteri care te vor ajuta mereu să renaști precum Pasărea Phoenix după cele mai devastatoare greutăți ale vieții.

Credința că după orice furtună răsare soarele. Trebuie doar să ai răbdare

Chiar și atunci când nu vedem lumina ce urmează să vină, când simțim că suferința și întunericul ne-a acaparat cu totul și aproape ne-a paralizat, când simțim că nu mai avem nimic de făcut și nimic pentru care să ne bucurăm, totuși mai avem ceva: timp. Lasă timpul să treacă și conștientizează-ți durerile interioare și vei vedea că cu fiecare clipă, cu fiecare oră, cu fiecare zi, suferința apăsătoare care îți tăia răsuflarea devine mai ușoară și viața parcă prinde iar culoare și sens. Trebuie doar să ai răbdare cu tine și cu viața.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

IERTAREA - puterea care îți eliberează sufletul de lanțurile urii și ale neputinței

Poate că fiecare dintre noi a experimentat un moment mai mult sau mai puțin traumatic în care a fost nedreptățit, în care nu a știut să reacționeze corespunzător și a pierdut sau a suferit, într-un fel sau altul acea experiență în care a fost un fel de victimă, chiar dacă suferința a fost mai mare sau mai mică.

Astfel de experiențe nasc traume cu adâncime variabilă în sufletul nostru și din păcate pentru acestea nu putem da timpul înapoi pentru a face ca lucrurile să se întâmple altfel. Nu putem schimba trecutul și nici măcar pedepsirea celui care ne-a rănit nu ne ajută.

Dar ceea ce putem face pentru a ne elibera de ura interioară, de sentimentul de neputință și de numeroasele frustrări și frici care s-au născut odată cu experiențele de acest gen, ei bine putem să iertăm. Doar iertarea ne descătușează sufletul și ne oferă din nou libertatea de a fi noi înșine, așa de valoroși cum ne știm, unici, persoane minunate.

ACCEPTAREA - puterea de a elibera controlul

Pentru a reuși să ieșim dintr-un cerc vicios al suferinței, indiferent că aceasta este provocată de pierderea cuiva drag, de propria noastră neputință în a face alegerile corecte pentru noi, ori poate este provocată de altcineva, ei bine primul pas poate spre a rupe acest cerc vicios îl reprezintă acceptarea.

Acceptarea că se întâmplă și că nu putem avea control asupra tot ceea ce ne dorim. Foarte multe lucruri sunt dincolo de puterea noastră de a le controla sau a le manipula, așadar este imposibil ca de-a lungul vieții să nu ne întâlnim cu ele.

Acceptarea este un pas important de a înțelege că se întâmplă și de a lua decizii eficiente pe mai departe, fără a ne mai preface că ne situăm într-un punct ce de fapt descrie o iluzie.

Foto: anna_ku/ shutterstock.com

EMPATIA – puterea de a te conecta cu ceilalți

Empatia joacă un rol deosebit de important în relațiile pe care le avem cu ceilalți și este bine să o cultivăm și să o creștem de-a lungul vieții. Prin empatie putem lega acele conexiuni profunde și adevărate cu câțiva oameni din jurul nostru cu care rezonăm într-adevăr. Prin empatie reușim astfel să cream o legătură emoțională cu una sau mai multe persoane din jurul nostru care să ne ajute în procesul nostru de revenire și vindecare. Aceasta este puterea prin care reușim să cerem ajutor atunci când ne este prea greu singuri.

IUBIREA - puterea de a găsi fericirea

Suntem capabili să iubim de fiecare dată la fel de mult și de intens și trebuie să recunoaștem ca în viața noastră avem norocul să ne bucurăm de mai multe tipuri de iubire adevărate, care să ne hrănească sufletul, spiritul și mintea: iubirea părintească, frățească, amiciția, iubirea romantică etc.

Iubirea ne ajută să prindem curaj, ne dă încredere si ne vindecă.

RECUNOȘTINȚA - puterea de a găsi lumina în întuneric

Recunoștința este puterea interioară care ne ajută să găsim lumina și bucuria chiar și în cele mai întunecate momente ale vieții. Când simți că nu mai ai nimic, recunoștința te ajută să conștientizezi că totuși ai bogățiile tale: ai oamenii iubiți alături, ai poate sănătate, poate ai un loc de muncă, o casă, o masă, un animal de companie și așa mai departe. Niciodata Universul nu ne lasă cu adevărat săraci. Mereu ne rămâne tocmai ceea ce aveam nevoie, de fapt.

Sursa foto articol: Benjavisa Ruangvaree Art/ shutterstock.com


Din echipa Garbo fac parte încă de la vârsta primelor mele angajări. Aici am „crescut”, am prins aripi de jurnalist și am căpătat o experiență bogată și mai ales frumoasă. Ca orice om ce scrie, amprenta credințelor...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri