6 Iunie 2023 publicat în Spiritualitate 12092 share-uri

"Trebuie să înţelegem că în realitate omul nu moare, ci moartea este numai o trecere dintr-o viaţă în alta. Este o despărţire pentru o mică perioadă de timp"... Iată ce spune Sfântul Paisie Aghioritul despre moarte, poate cuvintele mângâietoare ale acestuia vor alina acele inimi celor care se confruntă cu durerea despărțirii fizice de cei dragi...

"Trebuie să înţelegem că în realitate omul nu moare, ci moartea este numai o trecere dintr-o viaţă în alta. Este o despărţire pentru o mică perioadă de timp. Precum atunci când cineva, să spunem, pleacă în străinătate pentru un an, cei ai lui se mâhnesc deoarece se vor despărţi de el vreme de un an, sau dacă va lipsi zece ani sunt cuprinşi de mâhnirea despărţirii de zece ani, tot astfel trebuie să vadă şi despărţirea de persoanele lor iubite prin moarte.

Dacă moare cineva iar cei apropiaţi ai lui sunt în vârstă, să spună: „Ne vom întâlni după cincisprezece ani". Iar de sunt tineri să spună: „Ne vom întâlni după cincizeci de ani". Fireşte, îl doare pe fiecare moartea unei rude, dar este trebuinţă de înfruntare duhovnicească.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023

Ce spune Sfântul apostol Pavel? „Ca să nu vă întristaţi, ca ceilalţi care nu au nădejde". De câte ori să-l fi văzut aici pe pământ? O dată pe lună? Să se gândească că acolo îl va vedea mereu, numai atunci se justifică să ne neli­niştim, când cel care pleacă nu a avut o viață bună. Dacă, de pildă, a fost nemilostiv, atunci dacă într-adevăr îl iubim şi vrem să-l întâlnim în cealaltă viață, trebuie să facem multă rugăciune pentru el".

Autor: Paisie Aghioritul

~ fragment din cartea Viața de familie, Cuviosul Paisie Aghioritul, Editura Evanghelismos, București, 2003, pp. 292-293)

Foto fr si main: locrifa /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri