Din secretele presopuncturii - atingerea vindecătoare! Apăsând punctul Yintang, localizat chiar la nivelul celui de-al Treilea Ochi, ne reactivăm suflul vieții și pacea minții

22 Februarie 2023 publicat în Spiritualitate 1317 share-uri

Punctul Yintang este considerat a fi un punct extrem de important și popular în acupunctură, dar la fel de utilizat este și în presopunctură unde există mai multe tehnici de a-l stimula. Este localizat la baza piramidei nazale, chiar în mijlocul zonei dintre sprâncene (în zona glabelei).

În spiritualitate se crede despre punctul Yintang că este un punct puternic deoarece poate favoriza și contribui la vindecarea emoțiilor și a sufletului, dar și la stabilirea unei conexiuni mai profunde între minte și corp, la luminarea sufletului. În mod surprinzător, după cum nu ne-am fi așteptat, Yintang nu cade de-a lungul niciunui din cele 12 meridiane chinezeșți și nici nu este considerat parte din celelalte 8 meridiane extraordinare.

Poate că nu întâmplător localizarea acestui punct coincide cu locul în care se crede că este amplasat la un nivel energetic cel de-al Treilea Ochi, Ajna sau cea de-a 6-a chakră, o poartă spirituală care se poate deschide atunci când ne deschidem și noi spiritul și conștiința și atingem un nivel înalt de iluminare și “trezire.” În hinduism și budism, cel de-al Treilea Ochi este asociat cu perspicacitatea și claritatea mentală, este însuși centrul intuiției și al văzului spiritual. Este totodată pus în legătură cu înțelepciunea, cu o intuiție ascuțită, cu un sistem de ghidare interior foarte bine dezvoltat, iar uneori chiar și cu capacități extrasenzoriale dobândite prin accesarea unei conștiințe superioare. Unele voci spun că atunci când suntem puternic conectați la propria persoană și la divinitate, putem accesa mult mai ușor cel de-al treilea ochi apăsând punctul Yintang.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? EXCLUSIV Sfaturile primei românce care a cucerit vârful Annapurna pentru copiii care vor să facă alpinism: Să înceapă gradual, să nu se implice din prima în ceva dificil
Foto: Milos Vymazal /Shutterstock

Mai mult, unii specialișți sunt de părere că punctul Yintang se află chiar în fața glandei pineale, glanda care are rolul principal de a produce și regla hormonul somnului, melatonina. De aceea, se crede că stimularea punctului Yintang poate ajuta la echilibrarea somnului și la ameliorarea insomniilor.

Cum stimulăm Punctul Yintang?

Procedura 1:

Cu ajutorul oricărui deget, presați ușor punctul Yintang timp de două-trei minute, aplicând suficientă presiune încât să simțiți o apăsare fermă, dar nu prea multă încât să cauzeze disconfort. Procedeul în sine trebuie să fie resimțit drept unul plăcut și detensionant. Puteți respira profund după ce ați terminat.

Procedura 2:

Ajutându-vă de degetul arătător, masați punctul Yintang printr-o mișcare circulară blândă și ușoară, preț de 1-2 minute.

Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Sunt unii specialișți care recomandă a masa punctul Yintang printr-o mișcare în sensul acelor de ceasornic, spre ochiul drept, pentru a revigora mintea și acuitatea mentală și în sens invers acelor de ceasornic, spre ochiul stâng, pentru a liniști mintea și a instaura o stare de pace și de calm.

Procedura 3:

Se atinge punctul Yintang cu degetul arătător timp de 3-5 secunde, menținând o presiune fermă, dar gentilă, apoi se eliberează treptat punctul. Se repetă procedeul de 3-5 ori.

Metoda 4:

Totodată, acest punct mai poate fi folosit și ca punct de focalizare și metodă de eliberare a tensiunilor, a îngrijorărilor și a sentimentelor negative în timpul unei meditații. Încercați să stați linișțiți timp de câteva minute ținând ochii închiși, inspirând și expirând încet și profund, de mai multe ori, concentrându-vă atenția mental asupra punctului Yintang. Permiteți acestei zone să se relaxeze și tuturor gândurilor și emoțiilor pe care le resimțiți ca fiind negative, copleșitoare sau îngrijorătoare și vă provoacă tensiune în corp și minte să se elibereze din corpul vostru, chiar prin acea zona care se deschide temporar.

Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte
Foto: Milos Vymazal /Shutterstock

Se spune că presiunea aplicată pe punctul Yintang sau mișcările ușoare de masaj în acest punct de presopunctură pot ajuta în calmarea minții, ajutând la recâștigarea capacității de concentrare, a clarității mentale și a liniștii sufletești. Totodată, apăsarea punctului Yintang contribuie la eliberarea de stres și de emoțiile prea puternice, la îmbunătățirea funcțiilor cognitive, la eliberarea de gândurile în exces, de neliniște, tensiune sau de anxietate, la atenuarea și eliberarea sentimentului de frică.

De asemenea, din punct de vedere al medicinii chinezeșți, apăsarea acestui punct situat în mijlocul rădăcinii nasului poate contribui la ameliorarea congestiei nazale prin fluidizarea secrețiilor nazale, la ușurarea durerilor cauzate de sinuzită sau de rinită, dar și a celor cauzate de durerile de cap frontale, localizate la nivel frunții.

Foto fr si main: Amatus Sami Tahera /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri