5 Mai 2022 publicat în Spiritualitate 153 share-uri

Mercur intră în mișcare retrogradă de 3 sau de patru pe an, nici prea mult, nici prea puțin comparativ cu alte planete. Pe 10 mai 2022, Mercur își va începe mișcarea aparent retrogradă la 4 grade în semnul Gemenilor și se opri pe 3 iunie, în staționare directă, la 26 de grade în semnul Taurului. Prima perioadă cu Mercur retrograd a lui 2022 a avut loc pe 14 ianuarie – 3 februarie așa că acum ne pregătim pentru cea de-a doua.

Este un aspect astral care nu se bucură de prea multă popularitate și mulți îl consideră ca fiind un tranzit dificil, care ne poate influența negativ sau problematic dând naștere unor probleme de comunicare, unor erori tehnologice, anxietăți, amânări sau întârzieri ale unor călătorii, pierderea unor acte sau a unor lucruri importante, conflicte sau certuri cauzate de anumite neînțelegeri în lanțul de comunicare, propagarea unor informații neveridice, aducerea unor vești provocatoare, imposibilitatea de a lua decizii etc.

La o prima vedere, în lumea modernă de astăzi în care suntem atât de grăbiți și ocupați, nu ne prea permitem să greșim, să întârziem, să ne confruntăm cu erori care ne țin pe loc și nu ne lasă să ne urmăm planurile și timingul nostru, nu-i așa? Nu pare prea plăcut ceea ce ne promite o perioadă cu Mercur retrograd. Lucrurile sunt însă mai complexe de atât și universul nu ne trece întâmplător prin aceste perioade. Mercur retrograd își are lecțiile și mesajele lui și multe dintre acestea, contrar aparențelor, ne pot învăța și lucruri bune.

Iată care ar fi câteva dintre acestea și pe care am face bine să ni le amintim și să le citim cu ocazia acestui Mercur retrograd, pentru a înțelege mai bine ceea ce ni se întâmplă și a face pace cu neprevăzutul care poate veni odată cu Mercur retrograd. Odată ce ne schimbăm atitudinea față de perioada cu Mercur retrograd, veți vede că și lucrurile aparent încurcate se vor rezolva mai repede și fără bătăi de cap.

Foto: SN VFX /Shutterstock

Nu, Mercur retrograd nu este o perioadă nefericită a anului, are pur și simplu o altă amprentă energetică și în loc să o facem să se adapteze ea la noi, am face bine să ne adaptăm noi la ritmul unui Mercur retrograd. Astfel, Mercur retrograd ne învață să:

≈ Să ne exersăm răbdarea și să încercăm să facem un pas în spate ori de câte ori avem de-a face cu o situație care ne copleșește un pic. Să ne răcorim mintea ori de câte ori simțim că nu putem ajunge la gândul și sufletul celui din fața noastră, oricât de mult ni se pare că încercăm să îl înțelegem sau să ne comunicăm mesajul explicit și corect

≈ Să ascultăm de intuiția noastră și să ne menținem calmul și liniștea interioară chiar și în situații care ne provoacă parcă în mod intenționat stăpânirea de sine, autocontrolul și răbdarea

≈ Atunci când este Mercur retrograd și pare că ne afectează în mod direct, percepe-o ca pe un mesaj pe care vrea să ți-l transmită. Mercur retrograd vrea să ne încetinim ritmul și să luăm o pauză de la agitația cotidiană, să ascultăm mai mult de vocea noastră interioară și de cea a subconștientului. Perioadele cu Mercur retrograd, când ni se poate părea dificil chiar să ajungem la propria persoană, dar la a celorlalți, ne pot învăța să ne încetinim ritmul, să ne predăm ritmului universului și să ne lăsăm duși de curgerea lui, având încredere că în cele din urmă totul va funcționa pentru binele nostru cel mai înalt.

≈ Poate că pe de o parte, în perioadele cu Mercur retrograd ni se pare că pierdem timp prețios în încurcături sau reparând lucruri care se strică, însă de pe altă parte universul nu rămâne niciodată dator. Prin legea compensației vom câștiga pe altă parte, poate chiar mai mult timp pentru propria persoană și nu pentru lucrurile pe care le avem de îndeplinit.

≈ Chiar dacă nimănui nu îi place să petreacă ore în trafic, să i se strice laptopul în mijlocul unui zoom important sau să i se amâne o călătorie, ține minte că aceste lucruri nu sunt permanente și se vor relua la momentul potrivit, un moment mai bun, și în niciun caz nu îți vor afecta viața pe termen lung. Percepe-l ca pe un moment în care îți tragi respirația și îți pui lucrurile (chiar și în mintea ta) la punct.

≈ În perioadele cu Mercur retrograd, atunci când lucrurile pot părea haotice în jurul nostru sau în defavoarea noastră este bine să ne întoarcem către trecut și să reflectăm cu calm la acele momente în care am soluționat cu brio o anumită situație care părea imposibilă. De asemenea, uneori, în perioadele cu Mercur retrograd se pot relua și anumite situații pe care le-am lăsat neîncheiate sau nerezolvate în trecut, iar dacă am avut o lecție pe care trebuia să o învățăm și nu am făcut-o, universul va avea grijă să se asigure că mesajul lui a fost pe deplin înțeles în cele din urmă

≈ Chiar dacă perioadele cu Mercur retrograd nu sunt tocmai recomandate pentru a iniția ceva sau a începe ceva nou, le putem folosi ca pe niște perioade benefice pentru a relua o anumită rutină sau obiceiuri mai vechi și sănătoase, dar pe care le-am înterupt la un moment dat

≈ Mercur retrograd poate fi și un reminder să fim mai organizați, să reflectăm mai mult asupra trecutului pentru a crește și evolua pe termen lung cu lecțiile lui asumate și învățate, să încetinim ritmul alert în care trăim și să ne bucurăm de perioadele de relaxare din partea universului

≈ De asemenea, “dacă se întâmplă să te fi născut sub Mercur retrograd, ceea ce este valabil pentru 25% din populație”, se arată pe https://www.instyle.com, “se poate că acest tranzit să fie deosebit de productiv sau creativ pentru tine. Indiferent că scrii, vorbești cu cineva drag, ții un discurs sau ai o sesiune de terapie, poți simți că îți poți transmite gândurile într-un mod atrăgător, la obiect, fără efort”.

Foto fr si main: Warm_Tail /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri