Povestea Annei Dunham, mama presedintelui SUA Barack Obama, este una despre forta extraordinara pe care o au femeile, despre valorile nemaipomenite pe care doar ele le pot transmite copiilor, despre sacrificiile pe care le fac ca sa le asigure acestora un viitor mai bun.

Astfel, tanara a ajuns sa studieze, in anul 1960, la Universitatea Hawaii. Aici il cunoaste pe Barack Obama Senior – primul african inscris la Universitatea din Hawaii, un barbat originar din Kenya. Curand, Ann ramane insarcinata si se casatoreste cu Obama senior insa mariajul nu supravietuieste fiindca se dovedeste ca sotul ei era deja castorit si ca mai avea un alt copil in Kenya. Curand dupa divortul de Obama senior, Ann se casatoreste cu Lolo Soetoro, un absolvent indonezian pe care il urmeaza in tara sa de origine cu baietelul Barack de 6 ani, in brate.

Barack Obama povestea in nenumarate randuri cum mama sa il trezea dis-de dimineata pentru a-i da lectii de engleza. Mai tarziu se va decide sa il trimita pe Barack Obama la bunici in Hawaii, convinsa fiind ca in Indonezia nu va primi educatia necesara. Curand merge sa locuiasca in Hawaii cu fiul ei si cu fetita indoneziana Maya. Chiar daca nu a divortat de Soetoro pana in anul 1979, Ann era inca din anul 1973 o mama singura care isi crestea cei doi copii birasiali si care muncea din rasputeri ca sa le asigure educatia necesara. In anul 1977, Ann s-a reintors in Indonezia pentru a-si finaliza studiile de antropologie, fiind insotita doar de catre Maya, fiul Barack luand hotarirea de a-si termina studiile de liceu in Statele Unite.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Campanie umanitară pentru o educatoare din județul Iaşi, mamă a trei copii Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine

In anul 1992, Dunham a obtinut doctoratul in Antropologie la Universitatea din Hawaii. A lucrat mai apoi Cu Agentia Statelor Unite pentru dezvoltare Internationala cu Women's World Banking si cu Fundatia Ford. In anul 1994, Ann a fost diagnosticata cu cancer ovarian si uterin si a murit la varsta de 52 de ani, un an mai tarziu. Cei doi copii ai sai i-au imprastiat cenusa in apele Oceanului Pacific...

Povestea Annei Dunham, mama lui Barack Obama, este surprinzatoare indiferent din ce unghi de vedere o privim. Si-a trait mare parte din viata in Indonezia, o tara necunoscuta pentru multi, a fost o mama singura care a muncit pentru copiii si a crezut cu tarie ca fiul ei are potentialul de a deveni o mare personalitate.

Datorita sortii fatale, Ann a murit de cancer tocmai in anul cand Barack Obama isi lansa prima campanie pentru un post public. Daca ar mai fi trait, ar fi avut 66 de ani in ianuarie 2009, atunci cand Obama a fost investit ca presedinte al Statelor Unite.

O româncă a fost numită la conducerea unei renumite organizații internaționale de business pentru femei Leagăn pentru toată copilăria

Poate ca Obama si-a intitulat prima sa carte Dreams From My Father (Visuri de la tatal meu), dar este destul de clar faptul ca ar trebui sa o cunoastem pe mama sa, femeia cu vointa puternica, pentru a intelege forta din spatele acestui politician.

foto interior articol: wikimedia


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri