Ieftinirile considerabile anunțate de Guvern ar putea deveni marile scumpiri. Scenariul este confirmat de Consiliul Concurenței, într-un document trimis Executivului. Instituția avertizează că ordonanța ar putea aduce penurie de produse și creșteri de preț. Economiștii au explicat: alimentele alese sunt cele mai ieftine și au deja adaos mic, în multe cazuri sub plafonul impus de lege. 

Ordonanța ieftinirii alimentelor de bază ar putea aduce, de fapt, scumpiri, critică economiștii

„Sunt aşteptate ieftiniri considerabile a preţului produselor alimentare”, a spus Marcel Boloș, ministrul de Finanțe.

Consiliul Concurenței este sceptic în privința acestei măsuri, drept urmare, într-o adresă trimisă Ministerului Agriculturii, instituția a avertizat că ordonanța ieftinirilor ar putea aduce, de fapt, scumpiri.

„Limitele de adaos comercial par să fi fost dispuse din pix, fără o analiză concretă a ce se întâmplă în piață. Mai ales pe zona de procesare, adaosurile sunt chiar mai mici decât cele propuse de Guvern. Nu este exclus, astfel, ca firmele să crească adaosul până la plafonul maxim impus de Guvern, cu efect direct în creșterea prețurilor produselor alimentare”, a declarat Adrian Negrescu, analist economic.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Citiți continuarea pe 9news.ro

Foto fr si main: PERO studio /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri