Proiectul unei staţii spaţiale, propus de o echipă de elevi români, a obţinut locul doi la concursul NASA Space Settlement din SUA. În competiţie au fost înscrise peste 4.500 de proiecte din 19 ţări, potrivit Agerpres.

Proiectul „Zgriptor” a fost propus de o echipă de opt elevi de la Colegiul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Colegiul Naţional „Victor Babeş”. O parte dintre ei sunt şi membri ai echipei Romspace, care a lansat recent în spaţiu primul satelit românesc. Elevii au fost susţinuţi printr-o sponsorizare de 13.000 de euro.

„Zgriptor” reprezintă o staţie spaţială în întregimea sa, de la structurile de bază la calculele pentru plasarea sa în orbită, nevoile locuitorilor, sistemele de reciclare a resurselor utilizate, reciclarea deşeurilor, modelul economic şi de guvernare. Scopul final al proiectului, care îşi propune să stimuleze inovaţia în domeniile ingineriei spaţiale şi aerospaţiale, este să folosească resursele disponibile pentru a crea o aşezare autonomă într-o orbită Aldrin-Cycler, între Pământ şi Marte. Elevii au reuşit să proiecteze o staţie spaţială care are capacitate de a găzdui 10.000 de persoane pentru o perioadă lungă de timp.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad

Citiţi mai multe pe educatieprivata.ro

Foto fr si main: Thapana_Studio /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri