Sindicaliștii din Educație declară grevă generală pe 22 mai, fiind hotărâți să închidă sălile de clase și să iasă din nou în stradă pentru a-și cere drepturile. Cele trei mai Sindicate din învățământ vor susține azi o conferință în care vor prezenta condițiile în care se va desfășura greva. În urmă cu o săptămână, a avut loc cel mai amplu protest al angajaților din învățământ, la care au participat peste 14.000 de persoane. Ce nemulțumiri au aceștia? 

Sindicaliștii din Educație se pregătesc de grevă generală pe 22 mai

Salariații din învățământ din toate județele țării au participat pe 10 mai la marșul de protest organizat de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federația Națională SIndicală „Alma Mater”, în numele celor peste 350.000 de angajați ale căror drepturi și interese le reprezintă.

Protestul de săptămâna trecută și greva din data de 22 mai urmăresc să evidențieze problemele cu care se confruntă sistemul de învățământ românesc, mai ales angajații - personalul didactic, nedidactic și didactic auxiliar.

Revendicările sindicaliştilor din educaţie vizează: majorarea salariilor personalului din învăţământ, în conformitate cu importanţa socială a muncii prestate, plecând de la principiul salariul profesorului debutant să fie cel puţin egal cu salariul mediu brut pe economie, salarizarea întregului personal didactic de predare urmând să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcţie, studii, vechime şi grad didactic; instituirea regulii indexării anuale a salariilor personalului plătit din fonduri publice, cu rata inflaţiei; plata orelor suplimentare efectuate de personalul didactic auxiliar şi nedidactic.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cele mai scumpe ouă de Paște. În ferme se vând cu 65 de bani bucata, în magazine și piețe cu 55% mai mult

Citeşte continuarea pe 9news.ro

Foto fr si main: Concept use /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri