Plata salariilor în cash va fi interzisă atât la întreprinderile de stat, cât și la cele private în perioada ce urmează. Totuși, această regulă va avea și anumite excepții.

Fără salarii și plăți cash pentru o perioadă

Noile modificări fac parte dintr-un nou proiect de lege care se bucură de susținerea băncilor comerciale, BNR și un procesator de carduri.

Propunerea legislativă a primit raport de admitere în comisii și urmează să fie votat în plen. Însă au existat și persoane care s-au opus. Unii deputați consideră că această idee va genera o restrângere a incluziunii financiare.

Totodată, potrivit ultimelor amendamente depuse în Comisia de Buget, Finanțe și Bănci, ”plata veniturilor de natură salarială, asimilate salariilor și a beneficiilor de asistență socială se efectuează prin mijloace de plată fără numerar".

Ce este consumator vulnerabil din punct de vedere financiar?

Totuși, inițiatorii vin și cu anumite excepții de la lege. Consumatorul vulnerabil din punct de vedere financiar, definit în Legea nr.258/2017 privind comparabilitatea comisioanelor aferente conturilor de plăți, schimbarea conturilor de plăți și accesul la conturile de plăți cu servicii de bază, precum și personalul din sectorul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională pot primi, la cerere, în numerar drepturile care li se cuvin potrivit prevederilor legale în vigoare.

Citește continuarea pe 9news.ro

Foto fr si main: Vlad Ispas /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri