În urma inițierii discuțiilor de către Consiliul Concurenței, marile rețele comerciale au fost de acord să participe la acordul voluntar pentru reducerea prețului laptelui. În perioada următoare urmează să negocieze cu fiecare procesator cu care colaborează.

Prețul laptelui se reduce. La ce decizie s-a ajuns în urma discuțiilor la Consiliul Concurenței

Președintele Consiliului Concurenței a declarat că în perioada următoare, cumpărătorii vor putea identifica reduceri la rafturile cu lapte. Marii retaileri urmează să negocieze acordul cu producătorii.

„Pe parcursul lunii mai vom vedea reduceri substanțiale, la raft, ale prețurilor laptelui proaspăt, având în vedere că retailerii ne-au confirmat participarea la acordul voluntar. Posibil să dureze câteva zile până când această măsură se va aplica în toate magazinele, ținând cont că trebuie renegociate contractele cu fiecare producător și epuizate stocurile existente”, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

Acordul voluntar între retaileri și procesatori pentru ieftinirea prețului pentru laptele proaspăt de consum a fost stabilit pentru un termen de șase luni, iar de la 1 mai urmează să intre în vigoare, după cum s-a hotărât la întâlnirea cu premierul Nicolae Ciucă, reprezentanți ai fermierilor, ai procesatorilor din industria alimentară, ai Asociației Marilor Rețele Comerciale din România și ai Asociației Companiilor de Distribuție de Bunuri din România.

Citiți continuarea pe 9news.ro

Foto fr si main: wavebreakmedia /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri