Proiectul The Story of Autism a luat naștere din propria experiență a Președintelui asociației, prin prisma trăirilor, sentimentelor, a încercărilor, dar și a motivației cu care se întâlnește un părinte al cărui copil este diagnosticat cu autism.

Comunicat de presă

Asociația The Story of Autism, organizație non-guvernamentală şi independentă, care contribuie la îmbunătățirea calităţii vieții, implicit de a apăra și de a promova drepturile persoanelor cu tulburări din spectrul autismului, (tulburări pervazive de dezvoltare, tulburări de limbaj, ale celor cu retard motor sau mental).

Asociația urmărește prin dezvoltarea de programe specializate, recuperarea prin intermediul terapiilor (terapie ocupațională, terapie cognitiv comportamentală, logopedie, kinetoterapie, art terapie, meloterapie, consiliere părinți, terapie animale, jocuri creative) a beneficiarilor mai sus menționați.

Proiectul The Story of Autism a luat naștere din propria experiență a Președintelui asociației, prin prisma trăirilor, sentimentelor, a încercărilor, dar și a motivației cu care se întâlnește un părinte al cărui copil este diagnosticat cu autism.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. EXPOZITIA SI GALA FABULOUS OVER 40 A fost lansat primul centru de igienizare dentară din România Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

Make a Friend este un program unic de acceptare şi integrare a copiilor cu nevoi speciale, prin care implicăm în şedinţele de terapie voluntari, copiii tipici, dornici să ajute şi să se implice în activităţi de voluntariat. În acest program se leagă noi prietenii, copiii tipici vin la centru, alături de părinţi şi de voluntari și se joacă alături de copiii cu nevoi speciale. Astfel, cei mici învață că prietenia nu se raportează la stereoptipuri și că respectul pentru diferenţe este un principiu ce cu siguranță va contribui la dezvoltarea lor personală.

A fost odată ca niciodată...

Nu, nu, de fapt a fost mai mult de atât, încercări, empatie și foarte multă motivaţie. Da, acestea sunt câteva dintre trăirile cu care se confruntă un adult ce are în viața sa un copil cu autism. Dar copilul cu autism cu ce se confruntă? Care sunt sentimentele pe care micuțul le resimte zilnic?

3DUTECH dă startul concursurilor naționale de 3D design & printing pentru elevi și profesori. Roboții, principala temă din acest an L`Oréal investește într-o companie de biotehnologie, pentru a dezvolta la scară largă ingrediente pe bază de plante pentru o frumusețe sustenabilă Împreună în arte și simțiri

De la aceste întrebări a luat naștere Make a Friend, unul dintre proiectele de suflet ale asociaţiei The Story of Autism, un program unic de integrare şi de acceptare a copiilor cu nevoi speciale, demarat şi cu ajutorul voluntarilor implicaţi.

„Din dragoste pentru copiii cu nevoi speciale, ne-am dorit să pătrundem în acest univers, să îi ajutăm să-și creioneze o poveste superbă în care ei sunt eroii. Aceștia ne învață zilnic o nouă poveste, despre cum limitele nu există și oricine trebuie să fie iubit, înțeles. Astfel, a luat naștere un proiect ce stă la baza idealurilor asociației THE STORY OF AUTISM, un proiect nu doar pentru părinții copiilor cu autism ci mai degrabă pentru copiii speciali dar și pentru cei ce vor să îi ajute și să îi înțeleagă, acesta poartă denumirea de Make a Friend”, a declarat Alexandra Dreghiciu, fondatoarea Centrului THE STORY OF AUTISM.

Kaufland România a plantat o pădure egală cu numărul de angajați la Scorțeni, județul Prahova Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea

Care sunt mai precis activitățile pe care copilul tău le va face?

Micuțul tău va participa activ la sedințele de terapie, special adaptate pentru prezenţa lui. Altfel spus, va desena, va modela, va cânta și va spune poveşti. Mai presus de orice, acesta își va face prieteni. Experiența va fi similar ca cea de la atelierele la care participă în mod obișnuit, doar că va avea un cadou: o experiență unică, asistată de psiholog, care va ajuta cu siguranţă la dezvoltarea laturii sale emoționale.

Află detalii despre proiect pe https://storyofautism.ro/make-a-friend/ şi vizitează-ne pe pagina de facebook la https://www.facebook.com/storyofautism.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri