12 Februarie 2021 publicat în Social 5 share-uri

Prezentul articol își propune să analizeze în ce măsură ar putea fi obligați părinții să-și trimită copiii la școală dacă există riscul infectării cu virusul SARS-CoV-2. Pentru a putea răspunde la această întrebare, trebuie avute în vedere scenariile de funcționare a școlilor.

Masca de protecție este obligatorie pentru întreg personalul unității de învățământ, precum și pentru elevii din învățământul primar, gimnazial și liceal. După cum era de așteptat, preșcolarii nu sunt obligați a purta mască de protecție.

„Părinții au obligația de a anunța unitatea de învățământ cu privire la absența elevului în următoarele situații: elevul prezintă simptome specifice infectării cu virusul SARS-CoV-2; elevul a fost diagnosticat cu virusul SARS-CoV-2; elevul este contact direct al unei persoane diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 și se află în carantină. De asemenea, părinții sunt încurajați să monitorizeze starea de sănătate a copiilor și să acționeze responsabil.” continuă Av. Alina Tiocan.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Specialiștii avertizează că sezonul alergiilor devine mai lung din cauza încălzirilor climatice. Cum pot fi ținute sub control alergiile oculare? O plimbare cu familia în oraș poate fi un risc major pentru sănătate: 10% dintre cancerele depistate în Europa sunt asociate cu poluarea Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari

Din aspectele prezentate rezultă că în instituirea acestor reguli au fost deja avute în vedere situațiile care pot prezenta risc de infectare, astfel încât părinții să urmeze criterii bine stabilite pentru a refuza trimiterea la școală a copiilor, respectiv atunci când situațiile indicate sunt incidente, în funcție de rata de infectare sau de situația medicală specifică fiecărei familii. Atunci însă când nu se află în situațiile/scenariile de excepție reglementate, părinții vor fi obligați să respecte programul de învățământ specific fiecărei școli, în scopul recunoașterii absolvirii cursurilor de învățământ de către copiii lor.

Foto fr si main: By Halfpoint /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri