29 Septembrie 2020 publicat în Social 2 share-uri

64% dintre tinerii din România susțin că sunt informați cu privire la metodele contraceptive, iar 68% dintre aceștia spun că au folosit contracepția începând cu prima experiență sexuală, arată cel mai recent chestionar online.

Tinerii cred în continuare în mituri

La capitolul mituri legate de contracepție, tinerii români nu stau foarte bine:

  • 38% dintre cei care și-au început viața sexuală consideră că anticoncepționalele cauzează dezechilibre hormonale, acest mit fiind mult mai răspândit printre virgini (62%).
  • 36% dintre cei care și-au început viața sexuală sunt de părere că prezervativele reduc plăcerea actului sexual și 25% cred că bărbatul poate să controleze perfect momentul ejaculării. În plus, 30% dintre respondenți spun că o femeie nu poate rămâne însărcinată dacă bărbatul se retrage la timp.
  • Peste 90% dintre respondenți știu că o femeie poate rămâne însărcinată de la primul contact sexual, dacă nu folosește o metodă contraceptivă sigură, dar 20% dintre ei sunt de părere că o femeie este protejată dacă face sex în timpul menstruației.
  • 93% dintre cei activi sexual știu cum se folosește pilula de a doua zi (doar în cazul în care metoda contraceptivă folosită a eșuat, cât mai curând cu putință și nu mai târziu de 72 ore), pe când 20% dintre virgini nu au fost de acord cu această afirmație. Chiar și în aceste condiții, 57% dintre tinerii activi sexual au fost de acord că pilula de a doua zi se ia de maxim două ori într-un an.

Sondajul despre ce știu tinerii români despre sexualitate a fost realizat în perioada 17 iulie – 11 septembrie a.c., prin folosirea unui chestionar online pe platforma PlanificaNeprevazutul.ro. La întrebările chestionarului au răspuns peste 1.200 de tineri din România, cu vârste cuprinse între 14 și 25 de ani, preponderent din mediul urban (57%).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

Foto fr si main: By sirtravelalot /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri