27 Februarie 2020 publicat în Social 9 share-uri

Această întrebare, adresată de un bărbat celui care tocmai îi „furase” întreaga viață, este definitorie pentru spectacolul „Luna” care va avea premiera pe 9 martie.

Comunicat de presa

Această întrebare, adresată de un bărbat celui care tocmai îi „furase” întreaga viață, este definitorie pentru spectacolul „Luna”, care va avea premiera pe 9 martie, la ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.

Scrisă de autoarea japoneză Koharu Kisaragi, piesa „Luna” atinge unele dintre cele mai acute probleme ale modului în care trăim în societatea de azi. Cu toate că povestea din „Luna” se întâmplă într-un univers (încă) distopic, în care ploile acide sunt un lucru obișnuit, iar cinismul devine o virtute, spectacolul propune o privire incomodă către un prea viitor apropiat, dar de care ne putem încă salva.

În „Luna”, atât relațiile interumane, cât și planeta, sunt în prag de colaps, într-o lume în care, într-un joc al absurdului, foarte bine dozat de destin, oamenii trăiesc agonia sfârșitului fără a se putea desprinde de micile ticăloșii ale vieții, fiind perfect adaptați la o societate în care funcția este mai importantă decât omul, iar angajații sunt concediați la telefon.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Leagăn pentru toată copilăria Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste!

În centrul poveștii regăsim un cuplu în impas. Soțul e mereu ocupat, își petrece tot timpul la muncă, amânând trăitul pentru mai târziu. Iar soția îl așteaptă epuizant să se întoarcă acasă, iar această așteptare devine golul care îi înghite întreaga existență.

Disoluția relațiilor umane se reflectă inclusiv în degradarea mediului înconjurător, poluat de indiferență și neputință. De altfel, asumând curajos tema dezastrului ecologic care compromite viitorul planetei, evenimentul teatral „Luna” a primit sprijinul unor asociații precum Agent Green, Terra Milleniul III, Let’s Do It, Romania!, Green Revolution și Fundația Eco-Civica.

Mai mult, din dorința de a pune în practică mesajele despre mediu și a da un exemplu, pentru scenografia spectacolului, realizată de Andreea Paraschivoiu, s-a apelat la EcoDecor de la Foldo, realizat în întregime din carton reciclabil.

Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

Acest manifest artistic, atipic pentru mediul independent de teatru de la noi, a devenit posibil ca urmare a implicarii excepționale a regizorului Marcel Țop - cucerit de o poveste dinamică și surprinzătoare, în care realitatea și visul se întrepătrund subtil dar intens – și a echipei de actori formate din Laila Abdel Hafiz, Marius Ursu, Maria Radu, Valentin Corneanu, Ana-Maria Bercu, Nicu Rotaru si Ruxandra Bălașu.

Prima reprezentație a spectacolului, din data de 5 februarie, s-a jucat cu casa închisă, dovadă că există public de teatru și pentru proiecte curajoase, care provoacă spectatorul și îl îndeamnă la reflecție.

Cu umor, poezie și sensibilitate, într-o distribuție plină de forță, care îmbină mai multe mijloace de expresie scenică, „Luna” este un spectacol care ne face atenți la noi, dincolo de tot ce înseamnă meseriile și rolurile noastre sociale, amintindu-ne de Oscar Wilde care spunea că „suntem toți în mocirlă, dar unii dintre noi privesc către stele.”

Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut Vei avea șansa să iubești din nou! Iar de această dată va fi diferit Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Biletele la spectacol pot fi cumpărate online pe www.iabilet.ro, www.bilet.ro și www.mystage.ro. Mai multe informații găsiți pe pagina de Facebook a spectacolului, www.facebook.com/luna.teatru  


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri