Studiul 'Orase si cartiere din Romania' analizeaza perceptia cetatenilor asupra oraselor si cartierelor in care acestia locuiesc, avand in vedere zece criterii: siguranta, costul general al vietii, facilitatile medicale si educationale, calitatea aerului, curatenie, recreere, accesul la magazine si restaurante, servicii de transport si nivelul de liniste.

Cum a fost realizat studiul „Orase si cartiere din Romania”

In 2016-2017, Storia.ro, site-ul de imobiliare lansat de OLX, a desfasurat un studiu complex despre orasele si cartierele din Romania. Raportul cercetarii se bazeaza pe evaluarile acordate de localnici zonelorin care locuiesc. Printre criteriile de evaluare prezentein studiu se numara costul general al vietii, accesul la institutiile de sanatate publica, calitatea mediuluiinconjurator, curatenia si zgomotul din mediul urban, spatiile verzi, situatia transportului public sau accesul la institutiile educationale.

Orase si cartiere din Romania

Studiul amplu realizat de Storia.ro si agentia de cercetare D&D Research a reunit 258 948 de romani, care au raspuns chestionarului propus de Storia.ro.

Pentru realizarea clasamentului, participantii studiului au fost invitati sa evalueze orasele si cartierelein care locuiesc (avandin vedere cele zece criterii) de la 1 la 5, unde 1 este foarte rau, iar 5 este foarte bine. Doar mentiunile care au primit cel putin 100 de raspunsuri au fost inclusein clasamentul final. Cercetarea completa se afla pe blogul platformei de imobiliare: blog.storia.ro/orase-cartiere.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului STUDIU: Topul oraselor si cartierelor - Unde este cel mai bine sa locuiesti in Romania?.