ONGFest, cel mai amplu eveniment in aer liber dedicat societatii civile din Romania, va avea loc anul acesta in premiera in 3 locatii diferite: Bucuresti (17 – 18 iunie), Iasi (24 iunie) si Cluj-Napoca (1 iulie).

Comunicat de presa

Aflat la cea de-a 8-a editie, scopul sau este de a spori/creste numarul de cetateni implicati activ in comunitate, de a promova spiritul asociativ si de a creste implicarea in societate a organizatiilor neguvernamentale. La eveniment sunt asteptate peste 200 de ONG-uri expozante si mai bine de 50.000 de vizitatori.

Cu ocazia Anului International al Turismului Sustenabil pentru Dezvoltare, de aceea ONGFest ofera vizitatorilor si participantilor posibilitatea de a calatori intr-o lume a initiativelor responsabile prin conceptul „Civic Break”. Tema reprezinta un joc de cuvinte care invoca spiritul civic al fiecarui cetatean si il invita intr-o „excursie” printre cauzele prezentate in cadrul festivalului.

Ca intr-un City Break, vizitatorii vor putea descoperi cum au construit ONG-urile o Romanie sustenabila si vor putea interactiona direct cu expozantii pentru a descoperi ce lucruri noi se intampla prin tara. Promitem vizitatorilor sa devina nu doar simpli spectatori, ci o parte activa din aceasta experienta. Pentru al doilea an consecutiv, partenerul principal al evenimentului este Kaufland Romania, ca urmare a angajamentului sau fata de oameni, comunitati si mediu

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu

Intr-o atmosfera relaxata, de vacanta, evenimentul prezinta viziunea responsabila prin care organizatiile isi doresc asumarea angajamentului fata de societate si mediu. ONGFest 2017 este organizat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, alaturi de partenerii locali Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (Iasi) si Fundatia Civitas pentru Societatea Civila (Cluj) si este co-finantat prin Programului de Cooperare Elvetiano-Roman. Sponsorul principal al evenimentului este Kaufland Romania.

Festivalul va avea loc in urmatoarele locatii:
- Bucuresti, in weekend-ul 17 – 18 iunie: Parcul Herastrau, intrarea Charles de Gaulle
- Iasi, sambata, 24 iunie: Piata Unirii si Strada Alexandru Lapusneanu
- Cluj-Napoca, sambata, 1 iulie: Strada Potaissa

Inscrierea organizatiilor expozante va incepe in curand, simultan pentru toate cele 3 evenimente. Informatiile vor fi disponibile pe site-ul www.ongfest.ro.

Editia de anul acesta devine cu atat mai speciala cu cat Programul de Cooperare Elvetiano-Roman ia parte la ONGFest, alaturi de organizatiile si proiectele co-finantate. Acesta a contribuit in ultimii ani la numeroase proiecte care au dezvoltat comunitati locale, metode de intr-ajutorare a grupurilor dezavantajate, a mediului s.a. Pe langa cei peste 200 de expozanti ai festivalului, vom avea onoarea de a intampina si reprezentanti ai ONG-urilor din Elvetia care vor profita de acest Civic Break pentru a ne povesti despre cooperarea lor cu organizatii din Romania.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri