26 Octombrie 2016 publicat în Social 8 share-uri

Conform datelor de pe site-ul INS, in Romania, rata divortului a ajuns la 25% in anul 2015. Aceste statistici arata ca, practic, o casatorie din patru s-a sfarsit prin divort, anul trecut. Cele mai multe divorturi se inregistreaza in Bucuresti, urmand judetele Constanta si Prahova, la polul opus, cu cele mai putine divorturi, sunt judetele Tulcea, Giurgiu si Bistrita.

Comunicat de presa

Dintr-un studiu realizat de Divorce Journey reiese ca femeile din Bucuresti sunt cele mai dispuse sa divorteze, pentru ca se pot intretine singure si isi pot intretine si copiii, gratie veniturilor proprii. 11 procente dintre cele app. 31.500 de divorturi intentate in 2015 in Romania, au fost in Bucuresti.

“Datele noastre arata ca femeile sunt cele care intenteaza divortul mai des decat barbatii, principala cauza declarata fiind infidelitatea partenerilor. O mare parte a femeilor divortate din Bucuresti sunt femei independente financiar, care isi pot permite sa plateasca consiliere pentru a depasi aceasta problema dificil de gestionat la nivel emotional si social”, spune Dr. Gabriela Saulea, managerul Divorce Journey.

Femeile apeleaza primele la specialist

Rata de prezenta la un consilier care sa ajute in depasirea problemelor din timpul sau de dupa divort este de 80% femei versus 20% barbati. In acelasi timp sunt mai multi barbati (60%) care acceseaza site-ul Divorce Journey pentru educatie online sau pentru articole pe aceasta tema.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop Chinezesc 2023: ce va aduce anul Iepurelui de Apă pentru fiecare zodie în parte Arctic lansează Fundația Arctic pentru a consolida educația pentru sustenabilitate în rândul românilor Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi cai?

Copiii dupa divortul parintilor

“Ne confruntam cu un numar mare de copii proveniti din familii destramate, iar in perioada divortului parintii sunt atat de ocupati cu demersurile avocatesti, cu partaje si efortul de a-si pastra serviciul, incat uita de impactul psihologic pe care il are divortul asupra copiilor. Nu e de mirare ca ne confruntam cu un numar tot mai mare de copii rebeli, scapati de sub control sau in depresie”, constata Dr. Gabriela Saulea.

Ce inseamna Divorce Journey si ce ajutor aduce?

Divorce Journey este o companie care activeaza in Romania din luna martie. Compania detine un ansamblu de programe de consultanta care au ca scop constientizarea nevoii de ajutor pentru persoanele care trec printr-un divort, luand in calcul aspectele psihologice si de sanatate a familiei, de parenting, juridice precum si de viata sociala.

Kinetoterapia - soluția ideală pentru un corp sănătos și armonios Grupul El Studio Style colorează Crăciunul copiilor vulnerabili susținuți de SOS Satele Copiilor Holy Spider, controversatul thriller al regizorului Ali Abbasi, inspirat de cazul unui criminal în serie care a ucis 16 femei, din 27 ianuarie la cinema. Filmul se află pe lista scurtă pentru Oscar

Ansamblul de programe Divorce Journey este conceput pentru sprijinirea persoanelor divortate, femei si barbati si ofera solutii integrate pentru a ajuta persoanele divortate sa treaca mai usor peste aceasta etapa a vietii.

Mai multe detalii pe https://divorcejourney.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri