26 Septembrie 2014 publicat în Social 18 share-uri

39,5% dintre copiii lumii traiesc in 38 de tari in care bataia, biciuirea, flagelarea sau incatusarea copiilor sunt sanctiuni legale aplicate copiilor care savarsesc diferite tipuri de infractiuni.

In tari precum Marea Britanie si SUA, copiii au un risc de pana la trei ori mai mare decat adultii de a deveni victime ale comportamentelor agresive severe, inclusiv crima. La nivel mondial, copiii cu dizabilitati au un risc de pana la cinci ori mai mare decat populatia generala de copii de a fi victime ale abuzului fizic si sexual.

Anual, liniile telefonice de tip child helpline inregistreaza peste 14 milioane de apeluri, violenta si abuzul fiind cele mai frecvente motive de contact.

Aceptarea fireasca a violentei ca dimensiune fireasca a procesului de crestere si ingrijire a copilului se reflecta in:

- legi care inca nu interzic total violenta asupra copiilor in toate contextele de viata ale acestuia;

- mecanisme ineficiente de protectie;

- numar extrem de mare de abuzatori nepedepsiti/ neintegrati in programe de suport psihologic.

In Romania, o tara care a interzis acum 10 ani orice forma de violenta asupra copiilor in familie, 63% dintre copii sunt in continuare batuti acasa de catre parintii lor (Salvati Copiii, „Abuzul si neglijarea copilului. Studiu sociologic la nivel national, 2013”).

Diana Stanculeanu, Psihoterapeut Salvati Copiii

Articol elaborat in cadrul campanie „Zambetul care ascunde frica” derulata de Salvati Copiii pentru eliminarea violentei impotriva copiilor.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri