26 Septembrie 2014 publicat în Social 18 share-uri

39,5% dintre copiii lumii traiesc in 38 de tari in care bataia, biciuirea, flagelarea sau incatusarea copiilor sunt sanctiuni legale aplicate copiilor care savarsesc diferite tipuri de infractiuni.

Ne-am putea inchipui, data fiind bogatia de intelepciune populara care ne spune ca „bataia este rupta din rai” si „unde da mama creste”, ca violenta asupra copiilor este un fenomen 100% romanesc.

In realitate insa, Romania face parte din cele 39 de state, putine ce-i drept, care au interzis prin lege orice forma de violenta asupra copiilor (doar 8,4% dintre copiii lumii traiesc in aceste state). Cu toate acestea, Romania este exemplul clar in care se poate vedea cum, in ciuda legilor care sanctioneaza violenta asupra copiilor, adultii lovesc in continuare, cu palma si cuvantul, atragand astfel atentia asupra faptul ca, dincolo de a fi suficienta, legea este doar primul pas necesar in lupta pentru eliminarea oricarei forme de violenta impotriva copiilor nostri. Al doilea este educatia.

Ce se intampla insa cu 91.6% dintre toti copiii lumii? Ei bine, 39,5% dintre acestia traiesc in 38 de tari in care bataia, biciuirea, flagelarea sau incatusarea copiilor sunt sanctiuni legale aplicate copiilor care savarsesc diferite tipuri de infractiuni. Alte 31 de state ale lumii au respins recomandarile facute prin Conventia cu privire la Drepturile Copiilor, de a elimina pedepsele corporale si umilitoare din procesul de crestere si educatie a copiilor, argumentand ca familiile si scolile din acele tari nu sunt pregatite sa renunte la bataie in situatii in care comportamentul copilului justifica acest tip de masura „disciplinara”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România Horoscop: Top 3 zodii cu Karmă grea în DRAGOSTE – au de învățat lecțiile dureroase ale iubirii Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli

Alte 46 de state depun in acest moment eforturi in vederea adoptarii masurilor care sa scoata violenta copiilor in afara legii.

La finalul anului 2011, studiul international „Five years on. A global update of violence against children. A report from the NGO Advisory Councilfor follow up to the UN Secretarz-General’s Study on Violence against Children”, consemna: „copiii continua sa fie abuzati, batuti, arsi si abuzati sexual de catre adultii din viata lor – parinti, profesori, ingrijitori, angajati in institutii de protectia copilului; traumatizati de violenta din comunitate, traficati, expusi la violenta domestica, pedeapsa corporala si abuz emotional. Ariile de progres sunt putine, iar progresul minim.”

In acelasi an, UNICEF (studiul „Child Disciplinary Practices at Home. Evidence from a Range of Low and Middle Income Countries”) anunta ca „nivelul de violenta impotriva copiilor ramane socant si inacceptabil de inalt”, cu 86% dintre copiii cu varste cuprinse intre 2-14 ani disciplinati prin utilizarea de tehnici violente (pedeapsa corporala, abuz psihologic) de catre parinti sau alti apartinatori; acelasi studiu arata ca 2 din 3 copii, la nivel mondial, sunt batuti acasa.

PRwave.ro a aniversat 18 ani pe 18 aprilie

Foto int: Copil abuzat fizic, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri