16 Septembrie 2014 publicat în Social 24 share-uri

Adriana Radu este coordonatoarea proiectului Sexul vs Barza si o promotoare a educatiei sexuale in scoli. Am rugat-o sa ne ofere 10 argumente pentru introducerea educatiei sexuale in scolile din Romania. De ce este esentiala si cu ce fel de informatii, educatia sexuala ii echipeaza pe adultii de maine?

4. Pentru ca as aproxima ca cel putin 80 % din fetele si baietii pe care i-am intalnit la workshopuri SEXUL vs BARZA cred ca fetele urineaza prin vagin. Disclaimer: nu, fetele nu urineaza prin vagin. Nici dumneavoastra nu stiti despre ce vorbesc? Puteti vedea clipul acesta:

5. Pentru ca educatia sexuala ajuta la spargerea preconceptiilor si cresterea nivelului de acceptare pentru persoanele transgender, intersexuale, lesbiene, gay, bisexuale sau asexuale. In plus, tinerii LGBT sunt aici printre toti ceilalti si au la fel de multa nevoie de ajutor.

6. Pentru ca varsta media pentru inceperea vietii sexuale in Romania e 15 ani si jumatate (potrivit acestui studiu UNICEF), iar elevul de liceu de la tine din casa probabil deja a facut sex sau e aproape sa faca asta si are nevoie de toate informatiile ca sa fie in siguranta.

7. Pentru ca nu-i incurajam pe tineri sa faca sex si nu le zicem cum sa faca sex, ci le explicam cum sa fie in siguranta DACA fac sex si atunci cand fac sex. Si cel mai probabil vor face sex (vezi mai sus).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi

8. Pentru ca NU, tinerii nu-si vor incepe viata sexuala mai devreme din cauza educatiei sexuale, din contra, mai tarziu! (Vedeti in acest studiu UNESCO, pagina 10)

9. Pentru ca daca ii intrebi pe adolescenti cum sunt fetele si cum sunt baietii, vor perpetua stereotipuri de gen. Vreau sa citez din ce au zis tinerii intr-un workshop pe care l-am tinut acum doua saptamani. Fetele sunt „elegante, sensibilie, incapatanate, timide, stresante, bune in bucatarie, invidioase, indecise, frumoase, delicate, fitoase, atente, naive, ciudate”. Baietii sunt „smecheri, perversi (le place sexul), orgoliosi, batausi, badarani, mandri, sportivi, generosi, fortosi, superficiali, modesti, curajosi, mincinosi, protectori”. Cu viziuni despre baieti „curajosi” si fete „timide” nu vom avea prea curand egalitatea in plan social pentru femei si barbati.

10 rochii maxi superbe pentru zilele calde de primăvară 10 Fuste superbe și cu preț ultraredus, pe care să le porți cu drag Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate

10. Pentru ca nici dumneavoastra n-ati avut parte de educatie sexuala la scoala. Multi dintre parinti nu vorbesc deloc cu adolescentii si copiii lor despre astfel de teme, altii au dificultati foarte mari in a o face. Pentru asta exista in alte tari educatori specializati pe educatie sexuala. In Germania, ei se numesc „Sexualpädagoger“ si se pot specializa in domeniul acesta la facultate sau prin cursuri speciale. In romana s-ar numi in traducere libera „pedagogi pe teme de educatie sexuala”.

Ce ziceti, v-am convins ca e nevoie de educatia sexuala in scoli?”
 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri