24 Martie 2014 publicat în Social 329 share-uri

Italia a devenit in ultimii ani un taram al durerii, atat pentru mamele care se vad nevoite sa plece de acasa si sa isi lase copiii, dar si pentru copiii care suspina la auzul numelui acestei tari care le-a furat cea mai draga fiinta. In cele mai multe cazuri, situatia financiara dificila impinge aceste femei sa ia decizii care afecteaza stabilitatea familiei si fac ca legaturile de dragoste ai atasament sa se transforme in suferinta.

Un articol via Actualitatea.it

Mama, prin definitie este prietena, prima profesoara, medicul, dar ai aparatoarea copilului sau. De aceea, este capabila de cele mai mari sacrificii pentru copiii sai, fara a cere nimic in schimb. Din pacate, unele sacrificii sunt prea mari si uneori afecteaza chiar copiii pe care incearca sa ii protejeze.

Italia a devenit in ultimii ani un taram al durerii, atat pentru mamele care se vad nevoite sa plece de acasa si sa iai lase copiii, dar si pentru copiii care suspina la auzul numelui acestei tari care le-a furat cea mai draga fiinta. In cele mai multe cazuri, situatia financiara dificila impinge aceste femei sa ia decizii care afecteaza stabilitatea familiei si fac ca legaturile de dragoste si atasament sa se transforme in suferinta.

  • Sindromul Italia: In aceasta ultima situatie se regasesc multe dintre femeile care muncesc in Italia si fiilor lor, care sufera in tacere.

Pentru ca este o fiinta atat de speciala, mamei i s-a atribuit o zi in care copilul ii ofera un buchet de flori si ii declara dragostea care i-o poarta, ziua de 8 Martie, Ziua Femeii, cand copiii isi sarbatoresc mama. In timp ce pentru multe mame si copiii lor este o ocazie de sarbatoare si de fericire, pentru altele, insa, este o zi trista, cand nu pot sa isi stranga copilul in brate si sa il sarute, iar copiii nu au cui oferi zambetul lor. In aceasta ultima situatie se regasesc multe dintre femeile care muncesc in Italia si fiilor lor, care sufera in tacere. Vorbim despre „Sindromul Italia”, care conform psihologilor cauzeaza suferinta emotionala, psihologica, dar si boli fizice atat mamelor, cat si fiilor acestora.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Seceta din Europa scumpește legumele și fructele. Care sunt cele mai afectate culturi ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii

Daca adultii sunt cei care au luat decizia „despartirii temporare”, copiii sunt mai sensibili si traiesc mai greu aceasta ruptura. In Romania sunt peste 80.000 de copii care au cel putin un parinte plecat la munca in strainatate. Presa italiana ii numeate „orfani albi”. Acesti copii cresc, in cel mai bun caz, alaturi de bunici sau alte rude, dar o partea din acestia ajung insa in institutiile statului.

Foto homepage: Shutterstock.com; mama, copil, baiat, femeie, imbratisare


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri