22 Noiembrie 2013 publicat în Social 35 share-uri

Mai multe organizatii feministe si pentru promovarea drepturilor femeilor vor organiza luni 25 noiembrie incepand cu ora 17.30, in Piata Unirii din Bucuresti, un eveniment stradal cu prilejul Zilei Internationale pentru Eliminarea Violentei asupra Femeilor.

„Indiferenta hraneste violenta” este sloganul cu care activistele pentru drepturile femeilor vor sa atraga atentia ca diversele forme de violenta cu care femeile se confrunta acasa, pe strada, la munca si in alte spatii continua sa ramana un subiect tabu, tinut sub tacere in spatiul public si insuficient asumat si sanctionat de autoritatile Statului. Institutiile cu atributii in domeniu nu actioneaza suficient pentru sanctionarea celor vinovati de acte de violenta impotriva femeilor, nu au o strategie coerenta de prevenire si combatere a fenomenului si nu aloca resurse pentru protectia si recuperarea victimelor.

Violenta domestica, violenta sexuala, hartuirea sexuala si alte forme de violenta sistemica ca rasismul, homofobia, saracia, limitarea libertatii de reproducere si accesul neadecvat la servicii de sanatate sunt cateva din nedreptatile care ingradesc vietile femeilor in mod special.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Începe distribuția alimentelor de la UE. Cine le poate primi Un mix perfect pentru frumusețea pielii, părului și unghiilor tale

„Fiecare femeie este pe cont propriu. Agresorul, in schimb, primeste constant cate o mana de ajutor. De la judecatorul care nu emite ordin de protectie in timp util. De la tribunalul care decide sa lase violatorii in libertate. De la politistul care nu intervine corespunzator. De la statul roman care nu este in stare sa asigure adaposturi si centre de asistenta. De la Legea Medierii care va oferi agresorului sansa nesperata de a-si cumpara nevinovatia. De la jurnalistul care face rating pe seama violentei, prezentand-o drept divertisment. De la toti cei care rad in hohote la bancuri cu viol. De la toti cei care gandesc «a meritat-o, sigur a facut ea ceva». De la rudele, vecinii si prietenii care sfatuiesc femeia sa-l ierte ca sa nu se faca ea de rusine” - se arata in manifestul evenimentului.
 

Lista de cereri ale organizatiilor nonguvernamentale:
 

  • Statul trebuie sa transmita un semnal de toleranta-zero in ceea ce priveste violenta asupra femeilor.
     
  • Statul roman sa ratifice de urgenta Conventia de la Istanbul (Conventia Consiliului Europei pentru Combaterea Violentei impotriva Femeii si a Violentei Domestice).
ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri