8 Ianuarie 2013 publicat în Social 125 share-uri

Anul 2012, ce tocmai s-a incheiat, a fost un an remarcabil pentru femei, noteaza Globalpost.com. Publicatia subliniaza in acelasi timp ca, in ceea ce le priveste pe femei si viata lor, mai e un drum lung de parcurs pentru castigarea unui loc bine-meritat in societate.

In Statele Unite, femeile au jucat de asemenea un rol extraordinar de mare la ultimele alegeri. Practic, Barack Obama a castigat un nou mandat datorita votului femeilor. Mai mult decat atat, femeile au obtinut un numar record de locuri in Senatul american.

Potrivit Globalpost.com, in Asia de Sud-Est, femeile au castigat foarte mult teren, aflandu-se in fruntea guvernelor din Tailanda si Australia. In Myanmar, devenita deja o legenda, laureata premiului Nobel pentru Pace, Aung San Suu Kyi este o prezenta politica provocatoare la adresa juntei militare aflata si in prezent la conducere.

Aceste femei reprezinta imaginea publica a schimbarilor sociale din Asia de Sud-Est, ele incepand sa joace un rol din ce in ce mai important in viata comunitatilor din care fac parte.

Chiar daca in medie, in Parlamentele din Asia, femeile reprezinta doar un procent de 18,5% (in Romania femeile reprezinta mai putin de 10% in Parlament sic!), totusi statisticile indica o crestere si in urmatoarea perioada, in acea parte a lumii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii

Ramanem tot in Asia, pentru a semnala una dintre cele mai vocale luari de pozitie ale femeilor din India, care au reactionat prin proteste uimitoare, impotriva violului. O tanara de 23 de ani a murit de curand in urma unui viol in serie care s-a petrecut intr-un mijloc de transport in comun din India.

Evenimentul a socat o lume intreaga, iar femeile indiene au iesit in strada pentru a condamna actele de violenta indreptate impotriva lor si pentru a cere guvernului masuri de siguranta. In acest moment mii de femei ies inca pe strazile Indiei pentru a-si manifesta revolta, incriminand o societate care incurajeaza permanent violenta la adresa femeilor.

La randul lor, activistele din India au promis ca nu vor renunta pana cand revendicarile lor nu vor fi solutionate.

Citeste si: Aung San Suu Kyi, Gandhi in varianta feminina


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri