26 Noiembrie 2012 publicat în Social 51 share-uri

O invatatoare din Bucuresti si-a pierdut dreptul de a-si mai practica meseria, dupa ce o mamica a postat pe YouTube un clip in care arata cum invatatoarea ii trata pe elevii ei din clasa 1.

Mama care a pornit campania impotriva invatatoarei tortionare a reusit sa o deconspire pe aceasta cu ajutorul unui reportofon ascuns in ghiozdanul fetitei sale, dar multe generatii de copii au trecut prin acelasi gen de tratament si cati profesori mai sunt oare care recurg la aceleasi metode de „educatie”?

Vrem din start sa ne detasam de ideea ca am putea generaliza si ca am incrimina toti profesorii. Afirmam tot respectul pentru acei oameni care prin munca lor reusesc sa transmita valori, sa formeze caractere si sa dezvolte pasiuni, sa fie adevarate modele pentru copii si tineri, cei care reusesc sa se faca iubiti si apreciati.

Totusi este important sa subliniem ca educatia prin tortura fie fizica sau psihologica la adresa copiilor este inacceptabila nu doar moral si ca ea este reglementata foarte bine, astazi, de catre forurile internationale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

Sa umilesti un copil inseamna o grava incalcare a drepturilor omului si este salutar ca mijloacele tehnologice de astazi ii ajuta pe parinti sa denunte si sa lupte impotriva acestor prcatici.

Veronica Bereanda a devenit astfel, primul dascal dat afara din invatamant, caruia i s-a interzis dreptul de practica, pe motiv ca si-a terorizat elevii, relateaza Evenimentul Zilei, care a urmarit indeaproape cazul.

Potrivit aceleiasi publicatii, parintii copiilor afectati, in frunte cu psihiatrul Gabriel Diaconu, cer ca invatatoarea Berenda sa plateasca pentru faptele sale. Acestia au alertat Directia Generala de Protectia Copilului din cadrul Ministerului Muncii si vor declanşa urmarirea penala impotriva dascalului. „Abuzatorii primesc îintre 3 si 15 ani. Daca reusim asta, va fi nu doar o premiera, ci si un exemplu”, spune Diaconu.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri