24 Septembrie 2012 publicat în Social 13 share-uri

Astazi e joi. Un joi caldut de septembrie care nu lasa deloc sa se intrevada prognozele sumbre ale meteorologilor pentru zilele urmatoare.

La birou e mai liniste decat de obicei, cuvintele curg greu si muzica se aude in casti. Astazi am patruns aproape pe nesimtite intr-o lume scaldata de o lumina placuta ca cea a dis- de-diminetilor, este lumea unui blog scris de o mamica - Doi lei si-o pisicuta. E singurul care mi-a captat in asa maniera atentia. In asa mod incat cercetand pe internet si raspunzand mailurilurilor de serviciu, nu ma puteam opri din a citi o postare si inca o alta…

Mihaela Maria a dedicat acest blog copiilor ei: Horia, Kiti si Felix. Ei sunt doi lei si-o pisicuta. Blogul asta e ca o magie. Citesc si nu ma pot opri. Nu imi explic exact care este atractia. Cred ca e vorba despre o energie pozitiva extraordinara, despre sensibilitate si mult talent la manuitul cuvintelor. Dar mai ales, m-a cuprins un soi de speranta.

Foto: Shutterstock

Raman muta in fata unor astfel de oameni. Imi dau speranta ca lumea este exact asa cum o vad. Frumoasa. Ca oamenii sunt frumosi. Cat despre mame… Ele se transforma din femei, in zane adevarate. Da, zanele exista! Asa este Maria pentru copiii ei.

Kiti (Catinca) are autism. Dar aceasta nu e o tragedie in aceasta familie, ba mai curand un mod de a descoperi noi sensuri ale existentei, ca atunci cand privesti printr-un spectru luminous... Cei doi baietei Horia si Felix isi gasesc si ei locul in povestirile Mariei si ma uimesc cu inteligenta si candoarea lor. Ma uimesc cat de frumos sunt crescuti si ce relatie frumoasa au fata de surioara lor Kiti.

Maria are toate motivele sa fie mandra de cei trei copiii ai sai – "doi lei si o pisicuta". De Horia vom mai auzi cu siguranta. E un baiat tare inteligent care a scris un jurnal despre surioara lui. Aceasta prima carte a lui a fost lansata pe 20 septembrie. Cuvintele lui Horia, gandurile mamei sale nu le vad decat ca pe o frumoasa lectie despre armonie, despre acceptare. Iubire.

Coperta jurnalului scris de Horia Rizea, baiatul cel mare al Mariei:

E momentul in care trebuie sa va reamintesc ca in aceste zile se desfasoara si Campania "Ajuta un copil cu autism sa mearga la scoala" :

Puteti face donatii de 2 Euro la numarul de sms 8842 (valabil in retelele Cosmote, Orange si Vodafone).

Incidenta tulburarilor din spectrul autismului a crescut in mod alarmant. Conform statisticilor internationale, 1 din 100 de copii este afectat. Autismul este o tulburare neurobiologica severa, care afecteaza comunicarea, relationarea si integrarea senzoriala a individului. Fara interventie, riscul este ca acea persoana sa ramana izolata toata viata si dependenta de sprijinul altei persoane.

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Lifestyle Feminin.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri