8 Decembrie 2011 publicat în Shopping 7 share-uri

Designerul Adrian Oianu anuta organizarea unor cursuri de design vestimentar care se vor desfasura pe o perioada de 6 luni. Aceste cursuri reprezinta o cale alternativa de a invata si de a avea acces direct la informatiile unui designer vestimentar cu experienta internationala.

O casa interbelica de la 1947, cu o arhitectura deosebita (neoromanism), plina de istorie, isi va deschide portile curand pentru organizarea unor cursuri de design vestimentar sustinute de catre designerul Adrian Oianu.

Cursurile de design vestimentar contemporan reprezinta un proiect independent initiat si sustinut de designerul Adrian Oianu inca din luna februarie 2010. Aceste cursuri reprezinta o cale alternativa de a invata si de a avea acces direct la informatiile unui designer vestimentar cu experienta internationala. De asemenea, reprezinta o cale de a invata cum sa deprinzi increderea in tine si in ceea ce realizezi, acest lucru fiind bazat pe studiu si cunostinte acumulate cu multa responsabilitate.

Cursurile de design vestimentar se vor desfasura timp de 6 luni, in perioada 23 IAN – 10 IUL 2012, dupa urmatoarea formula:

Kudika Tarot

• TIPAR 2D
• DRAPAJ/MODELISM
• DESEN TEHNIC SI FLAT SKETCH
• STORYBOARD SI CONSTRUCTIA UNEI COLECTII

Frecventa: 3 saptamani/luna; 2 zile/saptamana; 2 ore/per curs; dupa ora 18.00 sau in zilele de sambata
Locatie de desfasurare: Centrul de Design Adrian Oianu – zona Floreasca/Metrou Stefan Cel Mare
Locuri: 20 in 2 grupe (10 cursanti/per grupa) – grupele vor ficonstituite in functie de nivelul cursantului la subiectele Desen si Storyboard (Zilele saptamanii – urmeaza a fi confirmate). „La aceste cursuri extravagante NU vom vorbi de istoria costumului si trenduri! La aceste cursuri vom analiza si vom intelege adevaratele valori ale designului vestimentar”, spune Adrian Oianu.

Despre ceea ce veti invata la:

TIPAR 2D

-Curs introduciv
-Curs avansat

Acest curs te va ghida de la partea tehnica din procesul de dezvoltare a unui tipar, pana la zona creativa si nonconventionala. Incepand de la zero, vom invata pas cu pas folosind tipare de baza“womenswear” bazate pe masuri standard. Vei invata sa construiesti tehnic de la siluete pana la gulere si maneci. Apoi veti trece prin tipare de rochii (diferite tipuri de gulere si amansuri) pana la tipare de fuste si bluze (adaugare de rezerve pe cusaturi si moduri de amplasare a tiparului pe material cat mai economic) Nivel: incepator si mediu

Citeste si:
„Puși pe combinații” – un show despre alegeri avantajoase la...
„Puși pe combinații” – un...

DRAPAJ/MODELISM

La acest curs veti invata o noua metoda de taiere a tiparului. Acesta este realizat prin draparea materialului direct pe un manechin. Forma obtinuta este scoasa pe hartie pentru a scoate tiparul. Nivel: incepator si mediu.

DESEN TEHNIC, FLAT-SKETCH SI SILUETA

In acest curs, veti vata cum sa va folositi de desen ca unealta creativa si mijloc eficient si economic in dezvoltarea propriului concept de design vestimentar. Desenul va fi studiat si aplicat ca arma de eficientizare si testare a propriilor idei.
Nivel: incepator si mediu

STORYBOARD SI CONSTRUCTIA UNEI COLECTII

Acest curs isi propune sa te ajute in a-ti construi un storyboard coerent si in detaliu, care sa-ti usureze conceptia unei colectii pentru a te ajuta sa o duci pana la capat.
Nivel: incepator si mediu

Pretul cursului si modalitati de plata

-1900 EURO (1euro–4.3ron)
-pentru inscriere: avans 350 Euro
-intregul pachet se achita in 3 rate
-pentru inscrieri pana pe 15 decembrie se aplica o reducere de5%

*O parte din materialele de curs sunt incluse in pret

Adrian Oianu anunta de asemenea si organizarea cursului STYLE OF FASHION ABROAD care se va desfasura la PARIS (FEBR 2012).

* Mai multe detalii despre aceste cursuri puteti afla prin intermediul lui Catrinel Chiriac: catrinel.chiriac@adrianoianu.com

Despre Adrian Oianu:

Este un designer roman cu o activitate intensa in zona de creatie, dar in mod special si in zona de predere a designului vestimentar, dupa ce si-a insusit o experienta vasta in acest domeniu.

- In ultimii 5 ani, designerul Adrian Oianu a facut ca rochia sa devina un ultim statement al feminitatii, in peisajul modei autohtone.

- Adrian Oianu a adus in discutie noi concepte ca fuziunea intre moda si arta contemporana: FashionFilm” (2006),“The Virtual Print”(2007)“, "The Fashion Play” (2008), “Tactile Project” (2011)

- Show-urile sale de moda sunt cele mai transmise: peste 7 televiziuni la fiecare show.

- Adrian Oianu a fost designerul invitat de catre Ambasada Frantei in Romania sa isi lanseze colectia in timpul Festivalului Pasarela - editia 2009

- A fost Designerul Anului in 2009, votat de catre cititorii fashionandbeauty.ro

- A participat la evenimente de caritate: Fashion Show in cadrul Special Olympics 2007, Prima editie si a doua editie in 2008; Competitia Starswheelchair Competition Prima editie 2008;

- Un alt proiect important al designerului Adrian Oianu, adresat aspirantilor in materie de design vestimentar se numeste Style of Fashion Abroad Project (Paris.London.Milan.Barcelona)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri