28 Decembrie 2022 publicat în Shopping 31 share-uri

Toată lumea vrea să facă economii, dar câţi dintre noi știm cu adevărat care sunt modalităţile cele mai bune? La mare parte din lucrurile pe care le cumpărăm, nu avem cum să renunţăm, deoarece sunt elementare pentru traiul zilnic, dar cumva trebuie să restrângem cheltuielile.

Fiind mereu concentraţi pe economisirea banilor, cu fiecare achiziție pe care o facem, ne putem antrena să reducem treptat cheltuielile. Deoarece de multe din cumpărăturile uzuale nu ne putem lipsi, pentru a putea economisi, trebuie să găsim cele mai bune soluţii. Astfel, indiferent dacă este vorba despre hrana uscata caini, despre îmbrăcăminte sau despre alimentele noastre zilnice, iată cinci moduri prin care putem economisi bani atunci când facem cumpărături:

●Cumpărarea cantităţilor mari

În special acum, când toate s-au scumpit, achiziţionare anumitor lucruri în cantități mai mari este cea mai bună variantă de a beneficia de un preț mai bun. Cu alte cuvinte, cumpărând mai mult facem, de fapt, economii. Pare paradoxal, însă logica este simplă şi este valabilă atât pentru alimente, cât şi pentru îmbrăcăminte. Aproape întotdeauna, preţul per kilogram va fi mai mic atunci când achiziţionăm cantităţi mai mari decât cele standard. Acest lucru este valabil atât pentru cumpărăturile din magazinele fizice, cât şi din cele online, unde este cel mai simplu să comparăm mai multe preţuri.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023

●Urmărirea ofertelor speciale

Majoritatea companiilor au investit în ultimii ani în crearea unui magazin online şi chiar a propriilor aplicaţii. Prin abonarea la newsletter-ele acestora, suntem la curent cu toate promoţiile actuale şi viitoare. Ştiind deja care sunt produsele de care avem nevoie şi pe care dorim să le cumpărăm, urmărirea promoţiilor diverselor magazine ne ajută să beneficiem de un preţ mai bun decât cel standard. Nu puţine sunt companiile care oferă clienţilor noi un discount la prima comandă, aceasta fiind o economie binevenită, nefiind necesar să aşteptăm ca produsele preferate să intre în promoţie.

●Compararea preţurilor

Deoarece majorările preţurilor sunt aproape săptămânale, diferenţele de la un coş de cumpărături la altul au devenit semnificative. Însă, atunci când facem cumpărături online, urmărirea preţurilor pentru a le compara este mult mai simplă. Le putem urmări fie intrând pe site-urile pe care le cunoaştem deja, fie folosind alerte de preţ sau chiar extensii de browser care ne afişează preţurile practicate de mai mulţi comercianţi. Adăugarea produselor în listele de favorite este, în continuare, cea mai simplă modalitate de a putea ţine evidenţa preţurilor acestora.

MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

●Lista de cumpărături

Organizarea este cheia când vine vorba despre economii şi chibzuinţă. Putem face o listă pe telefonul mobil sau una pe hârtie, dar este bine să nu intrăm în supermarketuri fără ea, dacă nu vrem să cheltuim mult mai mult decât ne doream. De câte ori vom vedea un produs care este la reducere, a apărut în stoc după o perioadă de pauză ori pur şi simplu tocmai ne-am dat seama că avem nevoie de el, privirea listei de cumpărături va fi ca un moment de conştientizare. Nefiind adăugat pe listă, sunt mari şansele ca acesta să nu ne fie de folos şi vom avea câteva secunde în care vom putea decide.

●Calcularea preţurilor produselor puse în coş

Pentru a nu mai fi surprinşi abia după ce faptul este consumat, putem calcula dinainte. Adică, fiecare produs adăugat în coşul de cumpărături să fie calculat (mental sau cu ajutorul calculatorului din telefon) şi astfel vom şti exact cât am acumulat. În acest fel, vom putea decide dacă suma acumulată este una rezonabilă sau depăşeşte bugetul pe care ni l-am impus.

Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

Acestea sunt doar câteva din modalităţile în care ne putem gestiona mai bine bugetul familiei, lucru atât de necesar în perioadele cu instabilitate economică, precum este cea din prezent. A ne organiza şi a cântări de două ori fiecare alegere făcută în materie de shopping este un bun mod de a ne schimba vechile obiceiuri costisitoare.

Sursa foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri