Încălțările sunt una din piesele vestimentare în care femeile investesc cei mai mulți bani. Spre deosebire de o rochie sau o bluză, pantofii tind să fie în trend mult mai mult timp și, deși sunt câteva modele ce sunt atemporale, poate fi destul de stresant să achiziționezi încălțări.

Poate pentru că nu știi cât de confortabili sau inconfortabili sunt până nu îi porți o zi întreagă, iar atunci este, de obicei, prea târziu să îi returnezi. Iar pe lângă confort, modul în care moda vine și pleacă ne va determina de multe ori să ne dorim să achiziționăm altă pereche de încălțări la nici o lună. Iată, însă, câteva tipuri de încălțări ce nu pot lipsi niciunei femei din garderobă și în care fiecare ar trebui să investească. Aceste modele răspund tututor nevoilor tale, fiind ușor de mixat.

Sandale

Sandalele vin în foarte multe forme și mărimi, ceea ce înseamnă că sigur există o pereche perfectă și pentru tine. Fie că ești fană a sandalelor minimaliste, cu barete simple, sau preferi sandalele cu aspect masiv, nu poți greși cu acestea. Nu numai că pot schimba complet aspectul unei ținute simple formate dintr-o pereche de blugi și un tricou lărguț, dar sunt și foarte chic potrivite cu o rochie midi sau o fustă și o bluză fină. Poți să cumperi câte sandale dorești, asigură-te doar că le alegi în culori neutre care să se potrivească cât mai bine tuturor hainelor din garderoba ta.

Ghete

Ghetele până la gleznă sunt încălțări foarte versatile care nu numai că îți oferă confort oriunde ai merge, ci sunt și foarte chic, mai ales în zilele mai reci. Poți opta pentru ghete negre, simple, sau poți opta pentru o pereche din piele întoarsă, maro sau beige, sau poate chiar pentru o pereche cu aspect din piele de animal (crocodil, șarpe). Indiferent de modelul pentru care optezi, acestea vor aduce un plus de stil garderobei tale.

Pantofi stiletto

Acest model de pantofi nu trebuie să lipsească din garderoba niciunei femei, cu siguranță. Fie că îi porți cu o pereche de blugi și un tricou alb sau o rochie, pantofii stiletto pot transforma orice ținută casual într-una cu stil. Ei variază în înălțimea tocului, culoare, material și decorațiuni și sunt perfecți pentru acele momente când vrei să fii puțin extra. Exact ca și Carrie Bradshaw în Sex and the City, nu poți da greși cu o pereche de stiletto.

Cizme cu toc

Fără dar și poate, cizmele cu toc nu trebuie să lipsească din garderobă, o pereche bună de cizme cu toc fiind capabilă să schimbe orice ținută casual într-una mult mai cizelată și mai stilată. Poartă-le în această toamnă și ai să observi cum vor deveni elementul preferat al ținutelor tale. Poți opta pentru o pereche de cizme cu toc pătrat, toc stiletto, cu vârf ascuțit, peste genunchi sau cu animal print. Opțiunile sunt nelimitate.

Adidași damă

Adidașii nu pot fi negociați. Sunt absolut esențiali în garderobă, fiind extrem de versatili și confortabili peste măsură. Au capacitatea de a transforma într-o ținută casual chiar și cele mai strălucitoare rochii. Poți purta orice tip de adidași damă în acest an, de la modelele mai masive și până la modelele de tip Converse Chuck Taylors. Sunt foarte multe brand-uri, de la Adidas, Nike, Puma și până la casele de modă precum Versace, Gucci, Alexander McQueen, care fac în fiecare an modele de adidași damă perfecți pentru a fi purtați fie în ținute de zi cu zi, fie în ținute formale cu puțin twist. Puterea unei perechi bune de adidasi dama este evidentă. Putem să înțelegem acest aspect uitându-ne la câteva celebrități care și-au transformat complet ținutele de pe covorul roșu cu o pereche de adidași damă: Serena Williams la Met Gala în 2019, Cardi B, Kelly Rowland la Wearable Art Gala în 2017, Emily Ratajkowski și multe altele.

Sursa foto:Photo by Andrew Tanglao on Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri