Fii din nou copil și invită-ți prietenii la cea mai tare seară în pijamale!

Dacă pijamalele și floricelele sunt pregătite, mai rămâne să alegi un puzzle provocator și să dați startul la distracție.

Rezolvarea unui puzzle este o sarcină extrem de provocatoare și de solicitantă. Trebuie să ai răbdare, să fii atentă la detalii, dar și să ai nervii de oțel. Pentru că da, te vei enerva atunci când piesele nu vor mai vrea să se așeze, mai ales dacă decideți să fie o competiție între două echipe și fiecare să facă câte o jumătate din puzzle. Dar ține-ți minte: distracția este mai importantă.

Puzzle-urile se împart în mai multe categorii, însă astăzi am ales să ofer spre prezentare modele clasice pentru adulți și modele clasice pentru copii.

Puzzle-uri pentru adulți

În comparație cu puzzle-urile pentru copii, puzzle-urile pentru adulți conțin mai multe piese, de obicei peste 1000, și sunt mult mai complexe. Se cere atenție sporită și nu se exclude posibilitatea apariției unei mari dureri de cap. Avem un puzzle cu 1500 de piese care întruchipează doi îndrăgostiți, un puzzle interactiv cu piese ceva mai mari care reprezintă Harta Europei și un puzzle cu 1500 de piese care reprezintă un peisaj absolut superb din Amsterdam.

După ce a fost rezolvat, puzzle-ul poate fi pus în ramă și atârnat pe perete sau ca obiect de decor în bibliotecă.

Il poti achizitiona de aici

Il poti achizitiona de aici

Puzzle-uri pentru copii

Indiferent de vârstă, puzzle-ul rămâne o alegere inspirată când vine vorba de cadouri. Dar parcă nimeni nu s-ar bucura cu aceeași intensitate de acest cadou cum s-ar bucura un copil. Puzzle-urile pentru copii se aleg în funcție de vârstă, pentru cei mai mici fiind ideale cele care îi învață numerele, animalele, fructele și florile, pentru fetițe cele cu păpuși și prințese, iar pentru băieți cele cu supereroi.

Joaca reprezintă o parte importantă din procesul de dezvoltare al unui copil, puzzle-ul fiind unul dintre jocurile ideale. Pentru a aşeza piesele în ordinea corectă, un copil are nevoie de răbdare, concentrare şi precizie, deprinderi pe care aceştia le pot învăţa într-un mod distractiv. Printre beneficiile rezolvării unui puzzle avem: abilități fizice - coordonarea mână-ochi, abilități motorii fine, abilități motorii grosiere, abilități cognitive – înțelegerea lumii înconjurătoare, recunoașterea formelor, memoria, rezolvarea problemelor și abilități emoționale.

Il poti achitiona de aici

Il poti achizitiona de aici

Sursa foto homepage: shutterstock/ by vgstockstudio


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri