Adolescentii care participa la sporturi de echipa in mod frecvent se vor dezvolta armonios si nu se vor confrunta cu probleme de greutate. Sportul contribuie la reducerea starilor de insomnie sau lipsa de incredere. Sportul este recomandat adolescentilor care au probleme de timiditate.

Comunicat de presa

Dintotdeauna, sportul a fost recunoscut drept una dintre cele mai bune metode pentru dezvoltarea fizica a copiilor, dar recent au fost descoperite si beneficiile psihologice oferite copiilor in urma implicarii intr-un sport de echipa. Studii citate de NESTLÉ Nesquik 3in1 au aratat ca exercitiile sportive practicate in echipe organizate au importante efecte benefice asupra starii mentale a copiilor.

In primul rand, adolescentii care participa la sporturi de echipa in mod frecvent se vor dezvolta armonios si nu se vor confrunta cu probleme de greutate. De asemenea, sportul contribuie la reducerea starilor de insomnie sau lipsa de incredere si le ofera adolescentilor posibilitatea de a socializa cu cat mai multe persoane si de a avea incredere in ceilalti, fiind recomandat adolescentilor care au probleme de timiditate. La aceasta varsta, a descoperirii de sine, este foarte important ca adolescentii sa aiba parte de reusite, experimentarea primului succes contribuind la dezvoltarea armonioasa din punct de vedere mental si la obtinerea de rezultate bune in activitatile viitoare in care se vor implica.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

O cercetare realizata de Women Sport Foundation in SUA a aratat ca adolescentele care practicau sporturi de echipa in mod regulat erau mult mai implicate si in activitatile scolare, obtinand rezultate foarte bune la scoala. Studiul a demonstrat puternica legatura dintre sport si mentinerea sanatatii fizice si mentale pe termen lung. De aceea, este recomandat ca parintii sa isi incurajeze copiii sa se implice in astfel de activitati si copiii sa isi aleaga sportul preferat, pentru ca le va asigura un stil de viata mai sanatos si o stare de bine, daca adolescentii vor avea in acelasi timp o alimentatie echilibrata.

Implicarea intr-un sport de echipa le ofera adolescentilor oportunitatea de a se mentine sanatosi din punct de vedere fizic, dar le ofera si posibilitatea de a-si imbunatati aptitudinile, avand importante efecte benefice asupra starii lor mentale. De aceea, este recomandat ca parintii sa incurajeze copilul indiferent de rezultatele obtinute si sa il sprijine, participand la cat mai multe dintre sesiunile sportive si indrumandu-l catre un sport cat mai potrivit pentru aptitudinile sale, pentru ca la aceasta varsta este foarte important ca adolescentii sa se bucure de fiecare succes. In plus, pentru obtinerea de rezultate bune, este foarte importanta o alimentatie echilibrata ce trebuie sa contina alimente cat mai variate. In pauzele dintre exercitii, adolescentii pot consuma un sandvis, un fruct sau un pahar de NESTLÉ NESQUIK 3in1, ce contine vitaminele B1, B3, B6, calciu si acid folic pentru o crestere armonioasa”, afirma Elena Casapu, specialist Nestlé in nutritie.

22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Unele dintre cele mai cunoscute sporturi la care adolescentii se pot inscrie si care le vor aduce satisfactii sunt fotbalul, voleiul, baschetul, handbalul, rugby, atletism, gimnastica aerobica, dansul.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri