Riscul toxiinfectiilor alimentare este crescut in pragul sarbatorilor si in sezonul cald. Infectarea alimentelor se poate produce in orice proces, incepand cu productia si culminand cu manipularea sau depozitarea alimentului de catre producator.

Riscul toxiinfectiilor alimentare este crescut in pragul sarbatorilor si in sezonul cald. Infectarea alimentelor se poate produce in orice proces, incepand cu productia si culminand cu manipularea sau depozitarea alimentului de catre producator.

Ce sunt toxiinfectiile alimentare?

Toxiinfectiile alimentare reprezinta o gama de infectii ale tractului digestiv determinate de existenta microbilor in alimentele ingerate si care pot avea manifestari periculoase pentru sanatate si cu urmari grave.

Cauzele care duc la aparitia toxiinfectiilor alimentare reprezinta ingerarea alimentelor contaminate. Contaminarea alimentelor se poate face atat in timpul productiei, fie prin folosirea utilajelor contaminate, fie prin insamantarea manipulatorului (de exemplu daca acesta are o infectie la unghie, un panaritiu). De asemenea vanzatorul poate contamina alimentele, modul de stocare impropriu, dar si consumatorul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Cum recunoastem toxiinfectiile alimentare?

Simptomatologia toxiinfectiilor alimentare este foarte zgomotoasa si acestea reprezinta o urgenta medicala. Principalele simptome constau in:


- stare generala de rau,
- apatie,
- astenie,
- dureri abdominale puternice, sub forma de crampe, bolborisme,
- diaree,
- deshidratare rapida,
- febra, frison,
- dureri de cap,
- stare de greata sau chiar voma.

Se instaleaza rapid dupa ingestia alimentelor, debuteaza cu simptomatologie puternica si este indicat sa chemati medicul sau sa mergeti la unitati medicale cu sustinere de urgenta.

Cum putem preveni toxiinfectiile alimentare?

Cele mai simple masuri pe care le puteti lua pentru a preveni toxiinfectiile alimentare constau in:
- consultarea etichetei de fiecare data cand cumparati un produs si verificarea termenului de valabilitate si conditiilor de depozitare;
- nu cumparati alimente de la vanzatorii ambulanti;
- spalati intotdeauna sub jet de apa fructele si legumele inainte de a le consuma, inclusiv fructele care se decojesc;
- preparati termic alimentele si lasati-le suficient la temperaturi ridicate. Nu consumati friptura “in sange” de exemplu, se recomanda ca preparatele sa fie “bine facute”.
- evitati sosurile din comert si maioneza, precum si preparatele cu ou crud;
- pastrati corespunzator alimentele perisabile;
- nu pregatiti alimentele in vase nespalate sau pe mese murdare.
- evitati sa cumparati carne, carne tocata sau mezeluri din magazine “suspecte”.

Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Sursa: Healthy.ro, suplimentul de sanatate by Kudika.ro

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Iti recomandam:

Sarbatori Pascale... la dieta

Retete de frumusete inainte de Pasti

Top 13 cele mai ciudate dieta


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri