Depresia este o tulburare afectiva care va face sa va simtiti trist sau fara speranta pentru o perioada indelungata de timp.
Daca sunteti deprimat numai in anumite perioade ale anului, cum ar fi lunile de toamna sau de iarna, s-ar putea sa aveti o depresie afectiva de sezon.

DEPRESIA - GENERALITATI DESPRE TRATAMENT
TRATAMENTUL INITIAL


Tratamentul depresiei poate include medicatie antidepresiva, consiliere profesionala cum ar fi terapie cognitiv-comportamentala sau o combinatie din cele doua. Psihoterapia poate fi tot ceea ce aveti nevoie pentru o depresie usoara sau de intensitate medie.
Daca simptomele de debut sunt severe, tratamentul initial va include cel mai probabil atat medicatie antidepresiva, cat si psihoterapie. Spitalizarea poate fi necesara daca aveti tendinte de sinucidere, ganduri sau planuri de a va face rau singuri sau de a vatama pe altcineva, detasarea de realitate (psihoza) sau utilizarea excesiva de alcool sau droguri.

Totusi, s-ar putea sa fie nevoie de mai multe incercari pentru a gasi medicatia si tipul de terapie care are cel mai bun efect pentru dumneavoastra. Poate dura intre 4 si 12 saptamani pana cand medicatia isi face efectul, desi de cele mai multe ori actioneaza mult mai repede. Dumneavoastra impreuna cu medicul specialist veti putea lucra impreuna pentru a gasi tratamentul corect.

Tratamentul continuu
Cel putin o jumatate din cei care au avut un episod de depresie, vor avea o recurenta a simptomelor (recadere). Continuind sa luati medicatia pentru cel putin 7 - 15 luni dupa vindecare, reduce riscul recaderii.
Tratamentul continuu include de asemeni:
- dieta echilibrata
- Evitarea alcoolului
- Exercitiul fizic
- Somnul de calitate
S-ar putea sa fie de folos sa obtineti ajutorul familiei si prietenilor.

Daca aveti o alta boala in acelasi timp cu depresia, trebuie sa continuat tratamentul pentru cealalta boala. Este posibil ca depresia sa fie insotita de alte tulburari afective, cum ar fi anxietatea si tulburarile de anxietate, psihozele sau mania.
Daca depresia se agraveaza in timp ce faceti doar psihoterapie, medicatia ar trebui adaugata tratamentului.
Exista dovezi ca adaugarea medicatiei psihoterapiei in cazul depresiei severe functioneaza mai bine decat consilierea singura. Daca aveti depresie recurenta, s-ar putea sa fie nevoie sa luati medicatieantidepresiva pentru tot restul vietii.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri