Vrei să te vopsești singur acasă și nu știi exact cum să îți alegi vopseaua de păr potrivită ție? Ai ajuns unde trebuie pentru că exact despre aceste criterii vom povesti în rândurile care urmează. Fie că vrei să faci o schimbare, fie că o faci din necesitate, atunci când alegi să te vopsești acasă este esențial să știi care sunt criteriile de bază de care trebuie să ții cont atunci când îți alegi vopseaua de păr.

Culoarea părului este cea care spune foarte multe despre tine, prin urmare te sfătuim să nu faci o alegere intuitivă, ci una informată, atunci când vine vorba despre vopseaua de păr.

Te invităm să afli care sunt cele mai importante crieterii atunci când o alegi.

  1. Ține cont de tipul de păr pe care îl ai

Înainte de orice, este esențial să știi ce fel de tip de păr ai pentru că fiecare tip de păr are nevoie de o îngrijire specială și deci și de o vopsea de păr potrivită, care să îl ajute să rămână sănătos. De pildă, dacă ai un tip de păr care este gras, va trebui să te îndrepți către o vopsea de păr care nu conține uleiuri adăugate deoarece tu trebuie să eviți să îți supraîncarci firul de păr. În cazul în care, dimpotrivă, părul tău este uscat, în mod evident te vei orienta către o vopsea de păr care să îți hrănească și să îți hidrateze părul. În cazul în care nu știi exact ce fel de tip de păr ai, te sfătuim să te informezi deoarece sunt disponibile foarte multe materiale pe internet în acest sens, așa că este foarte ușor să afli.

  1. Alege vopsea de păr de calitate

Al doilea cel mai important criteriu este tipul de vopsea pe care urmează să îl alegi pentru părul tău. Noi te sfătuim să alegi o vopsea de păr de calitate, care să nu-ți pună părul și scalpul în pericol, mai ales dacă te știi cu probleme dermatologice sau ale firului de păr. Astfel, îndreaptă-te către vopsele profesionale sau obținute din ingrediente naturale, organice și cât mai blânde cu scalpul și cu firul tău de păr. În cazul în care ai dubii, apelează la ajutorul unui dermatolog pentru a nu te expune eventualelor pericole. În situația în care nu ai probleme cu scalpul sau cu firul de păr, poți să alegi o vopsea cu amoniac deoarece culorile se păstrează vii pentru mult mai mult timp decât atunci când alegi o vopsea de păr naturală, spre exemplu.

  1. Alege vopseaua în funcție de nuanța pielii tale

După ce ai aflat ce fel de tip de păr ai și ce fel de vopsea este mai potrivită pentru tine, este timpul să alegi vopseaua de păr în funcție de tonul și subtonul pielii tale. Dacă în cazul tonului este mult mai simplu să afli, ei bine, în cazul subtonului poți să întâmpini anumite probleme, însă vei observa că nu este deloc greu să îl determini. Cum faci acest lucru? Ești atentă la culoarea pe care o au vasele de sânge de la încheietura mâinii tale. În cazul în care acestea se apropie mai mult de o culoare verde, subtonul pielii tale este cald, iar dacă, dimpotrivă, culoarea este mai apropiată de albastru, atunci subtonul este rece.

Acum, că știi care este subtonul pielii tale, îți va fi mult mai ușor să alegi culoarea de vopsea care este mai potrivită pentru tine. Dacă subtonul este cald, te poți orienta către o pleiadă de culori, de la castaniu închis și până la blond, însă nu blond platinat sau brunet deoarece acestea te vor face să pari mai în vârstă. Dacă subtonul tău este rece, te poți îndrepta către roșcat, blond cenușiu, brunet sau castaniu.

Aceleași criterii sunt valabile și în cazul în care vrei să alegi o vopsea pentru sprâncene.

Iată că nu este extrem de complicat să îți alegi vopseaua de păr potrivită. Este, însă, vital să știi exact criteriile principale de care trebuie să ții cont pentru a face o alegere bună.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri