Ce nu stii despre hemoroizi. Intrebari si raspunsuri frecvente.
Sunt citeva intrebari despre hemoroizi la care daca raspundem, putem clarifica dilemele legate de aceasta patologie. Ei reprezinta dilatatii ale venelor perianale si intrarectale.

1. Sunt hemoroizii o boala comuna?

Da. Hemoroizii afecteaza atit barbatii cit si femeile, iar jumatate dintre noi vom avea hemoroizi dupa 50 de ani.

2. Sunt hemoroizii contagiosi?

Nu, absolut deloc. Aceasta boala nu este transmisibile, deoarece cauza ei este mecanica, nu bacteriana sau virala.

3. Hemoroizii se pot transmite genetic?

Nu, nu putem spune acest lucru. Dar predispozitia familiala exista. Daca ambii parinti au avut nevoie de operatie pentru indepartarea hemoroizilor, acest lucru este un factor de risc.

4. Femeile sufera mai mult decat barbatii de boala hemoroidala?


Este adevarat ca femeile sufera mai de sde hemoroizi din cauza sarcinii, nasterii si constipatiei, care este mai frecventa la femei decit la barbati. Pe de alta parte datele statistice arata ca exista un numar egal de barbati si femei care apeleaza la interventia chirurgicala.

5. Cum sunt diagnosticati hemoroizii?

Hemoroizii sunt diagnosticati de catre medic. Medicul va examina anusul si rectul si de asemenea vasele de singe umflate. O examinare rectala digitala este de asemenea posibila. Medicul poate examina pacientul cu un anoscop sau rectoscop. Anoscopul este un tub luminos folosit pentru a observa hemoroizii interni, iar rectoscopul este folosit pentru examinarea rectului pe toata lungimea lui.

6. Sunt hemoroizii periculosi?

Nu. Hemoroizii nu sunt de obicei periculosi, nici nu ameninta viata pacientului. In cele mai multe cazuri, simptomele nu dureaza mai mult de citeva zile. Si chiar mai mult, nu toti pacientii cu hemoroizi ver avea simptome.

7. Este posibil ca hemoroizii sa evolueze catre cancer?


NU! Hemoroizii nu vor evolua niciodata catre cancer, dar lucrurile nu sunt foarte simple. O persoana poate suferi intreaga viata de singerari repetate cauzate de hemoroizi si dintr-o data poate avea singerari cauzate de un cancer colorectal fara a cunoaste cauza. In concluzie, cel mai bun lucru pe care il puteti face este sa consultati medicul specialist cind apar singerari.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri