Intrebarile despre anticonceptionale sunt nenumarate. Cu cat mai multe femei apeleaza la aceasta metoda contraceptiva, cu atat iau nastere mai multe semne de intrbare. Va raspundem in urmatoarele randuri la cateva dintre cele mai frecvente intrebari.
5. Efectul contraceptivelor este de avort spontan?

Citeste raspunsul la intrebarea anterioara pentru a intelege modul de functionare a anticonceptionalelor. Acestea actioneaza in principal prin impiedicarea ajungerii spermatozoidului la ovul. Daca nu exista fecundatie nu se poate vorbi nici de avort.

6. Ce sa fac daca ma simt rau de la anticonceptionale?

Vorbesti cu medicul tau de familie sau specialistul care ti le-a prescris si schimba-le! Daca este necesar iti poti face un dozaj hormonal pentru a verifica daca nu ai cumva tulburari hormonale. In plus trebuie sa insisti sa ti se realizeze o anamneza adecvata fiindca este posibil sa ai contraindicatii la anticonceptionale (cele mai frecvente contraindicatii sunt: accidentele tromboembolice in antecedente personale, hepatita activa, medicatia antiepileptica, administrarea concomitenta de rifampicina sau de benzodiazepine).

7. Ingrasa?

Nu. Nicio pilula moderna nu afecteaza greutatea corporala. Este adevarat, pilulele monohormonale (cele care au numai progesteron) pot creste pofta de mancare. Daca luati acest tip de contraceptiv si observati ca a crescut apetitul, vorbiti cu medicul dvoastra pentru a trece la un alt tip de contraceptiv.

8. Pot sa le iau in paralel cu alte medicamente?

Da, in paralel cu aproape orice medicament. Este insa bine sa verifici pe prospectul medicamentelor. In principiu nu ai voie sa iei anticonceptionale in paralele cu:

* medicamentele antiepileptice

* benzodiazepine

* rifampicina - este practic singurul antibiotic care reprezinta o contraindicatie pentru anticonceptionale, insa trebuie stiut ca in general antibioticele au toxicitate hepatica mare si insumate cu efectul anticonceptionalelor, pot afecta ficatul. Prin urmare, este bine sa ii spui medicului care iti recomanda antibioticul ca iei si anticonceptionale.

9. Ce pilula sa iau daca sunt fumatoare?
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri