Masurile de igiena personala sunt esentiale pentru prevenirea imbolnavirilor prin afectiuni respiratorii, si in special prin gripa.

Comunicat de presa al Ministerului Sanatatii

Un numar de 1 179 051 de persoane au fost vaccinate in campania de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii impotriva gripei de sezon.

  • Ministerul Sanatatii recomanda continuarea procesului de vaccinare antigripala, cel putin pana la sfarsitul acestei luni
  • La nivelul directiilor de sanatate publica mai exista 141 000 de doze de vaccin gripal, din cele 1300 000 de doze achizitionate de Ministerul Sanatatii pentru sezonul 2010-2011 si cele cumparate de catre directiile de sanatate publica la nivel local.

Din cele 1 179 051 persoane vaccinate pana in prezent, aproximativ 600 000 sunt persoane cu varsta peste 65 de ani, una din categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, restul fiindcele cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copii si batrani institutionalizati, personal medical, conform strategiei MS si recomandarilor OMS si ECDC.

Ca in fiecare an, campania de vaccinare a Ministerului Sanatatii se deruleaza prin cabinetele medicilor de familie si in unitati sanitare cu paturi. Ministerul Sanatatii reaminteste populatiei ca vaccinarea este cea mai sigura si eficienta metoda de prevenire a imbolnavirilor prin gripa si recomanda tuturor celor care sunt in categoriile cu risc crescut de imbolnavire sa solicite vaccinul gratuit. Daca exista judete care au epuizat stocurile, pot fi transferate doze de vaccin din judetele care inca mai detin aceste produse.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad

De asemenea, in aceasta perioada cu cresteri importante de viroze respiratorii si gripa, atragem atentia populatiei cu privire la necesitatea unui comportament adecvat de evitare a imbolnavirilor.

Astfel, masurile de igiena personala sunt esentiale pentru prevenirea imbolnavirilor prin afectiuni respiratorii, si in special prin gripa:

  • Spalarea cu apa si sapun a mainilor
  • Folosirea batistelor pentru stranut sau tuse
  • Evitarea zonelor aglomerate
  • Respectarea unui regim de viata sanatos – alimentatie bazata pe legume si fructe, odihna si miscare ( mers pe jos, cu bicicleta, patinaj, sporturi diverse)
  • Adoptarea unei tinute vestimentare de protectie impotriva frigului.

De asemenea, reamintim ca medicatia antigripala (antivirala) existenta in stoc la fiecare sectie / spital de boli infectioase se administreaza la indicatia medicului, in cazurile grave sau in prezenta bolii la persoane cu factor de risc cu complicatii, indiferent de rezultatul de laborator pentru gripa.

Beneficii pentru copiii personalului din învățământ; Profesorii au obligaţia de a respecta diversitatea – noi amendamente adoptate în Camera Deputaților Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari

Ministerul Sanatatii atrage atentia ca, pentru evitarea riscului aparitiei de focare in colectivitati, la prima ora de curs, o importanta majora o reprezinta triajul efectuat de catre cadrele didactice in clasa, prin trimiterea la medici sau izolarea la domiciliu a oricarui elev care prezinta febra sau semn de boala respiratorie acuta.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri