In perioada 7-11 septembrie 2010, Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice va organiza la Cluj-Napoca trei evenimente stiintifice care vor aduce in prim-plan cele mai noi cercetari si metode de tratament, in scopul ameliorarii calitatii vietii pacientilor cu diabet.

Cercetarea timpurie despre insulina este strans legata de Romania. De asemenea astazi, Romania este tot mai mult implicata in cercetarile asupra diabetului european. Acest lucru va fi subliniat in plus prin faptul ca intalnirea noastra va fi organizata impreuna cu Congresul Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice. () Imi doresc pentru reuniunea din Cluj-Napoca o interactiune si un schimb intens pentru cei care sunt activi in diabet in Asociatia noastra si in Romania, dar si pentru tinerii colegi cu intrebari stiintifice si practice pentru diabetul modern, a afirmat Prof. univ. dr. Michael Roden, presedintele Asociatiei Central Europene de Diabet FID.

Printre cele mai importante teme care vor face subiectul acestui eveniment amintim: Exista progrese in terapia contra diabetului?, Calea dinspre sindromul metabolic spre diabetul de tip 2, Noi tinte terapeutice in diabet, De la neuropatie la ulceratii de picior.

Prezentarile vor fi sustinute de unii dintre cei mai renumiti medici din Romania, Germania, Austria sau Polonia. De asemenea, conferintele vor fi sustinute in limba engleza si germana, urmand ca translatorii sa asigure pentru participanti difuzarea informatiei si in limba romana.

Misiunea asumata de Federatia Internationala a Simpozioanelor Danubiene de Diabet, inca din momentul primului simpozion in 1969, a fost aceea de a oferi cadrul pentru inlaturarea barierelor (existente in acea perioada!) in colaborarea nu numai stiintifica intre specialistii din domeniul diabetului din tarile legate de reperul geografic Central si Est European, care este Dunarea, dar si de repere culturale si istorice comune, a adaugat Prof. univ. dr. Nicolae Hancu, presedintele Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Cele trei evenimente organizate de Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice isi propun sa reprezinte un punct de referinta si cadrul perfect de aprofundare a cunostintelor ce vizeaza afectiunile diabetice, nutritionale sau a bolilor metabolice.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri