12:09, 9 Septembrie 2010 publicat în Sanatate

In perioada 7-11 septembrie 2010, Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice va organiza la Cluj-Napoca trei evenimente stiintifice care vor aduce in prim-plan cele mai noi cercetari si metode de tratament, in scopul ameliorarii calitatii vietii pacientilor cu diabet.

Comunicat de presa

In perioada 7-11 septembrie 2010, Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice va organiza la Cluj-Napoca trei evenimente stiintifice care vor aduce in prim-plan cele mai noi cercetari si metode de tratament, in scopul ameliorarii calitatii vietii pacientilor cu diabet.

Citeste si:
FESTIVALUL FILMULUI FRANCEZ ÎN ROMÂNIA ÎŞI DEZVĂLUIE PROGRAMUL,...
FESTIVALUL FILMULUI FRANCEZ...

Astfel, in perioada 7-9 septembrie va avea loc Cel de-al 8-lea Congres National cu participare internationala al Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, iar in perioada 9-11 septembrie se va desfasura Al 25-lea Congres a Federatiei Internationale a Simpozioanelor Danubiene in Diabet (FID) si Al 5-lea Congres al Asociatiei Central-Europene de Diabet.

Mai mult decat simple reuniuni dedicate subiectelor clasice despre diabet, cele trei congrese vor oferi si oportunitatea cooperarii intre specialistii romani si cei de la nivel european, intens implicati in studiul acestei problematici.

Citeste si:
Training-uri, mentorat și finanțare pentru 10 antreprenoare din...
Training-uri, mentorat și...

Congresul Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice este punctul de convergenta al intereselor profesionistilor din domeniul diabetului, nutritiei, bolilor metabolice, dar si al medicilor de familie sau a reprezentantilor companiilor farmaceutice. Experienta si efortul permanent de imbunatatire a metodelor de tratament ale acestor afectiuni stau la baza succesului pe care acest eveniment l-a inregistrat ani de-a randul.

Printre subiectele care vor constitui tematica acestui eveniment se numara: Provocarile tratamentului in diabetul zaharat de tip 2 dincolo de controlul glicemic, Mari trialuri clinice in diabet: Quo vadis, Abordarea tridimensionala a diabetului zaharat de tip 2, De la ACCORD la ACCORD EYE: privind cu incredere catre reducerea riscului cardio-vascular, Dislipidemia nu are varsta. Noi perspective in reducerea riscului cardio-vascular.

Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice ofera, pentru a 8-a oara, cadrul in care grupul tot mai mare de profesionisti din domeniul diabetului, nutritiei si bolilor metabolice (medici diabetologi, medici de familie si de alte specialitati, asistente, reprezentanti ai industriei farmaceutice) isi pot impartasi experienta in efortul continuu de crestere a calitatii ingrijirii pacientilor, a declarat Prof. univ. dr. Nicolae Hancu, presedintele Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

In ultimii ani, specialistii romani au manifestat un interes crescut fata de cercetarile asupra diabetului la nivel european. Astfel s-a nascut si ideea organizarii pentru prima data in Romania a celui de-al 25-lea Congres al Federatiei Internationale a Simpozioanelor Danubiene de Diabet, alaturi de cel de-al 5-lea Congres al Asociatiei Central-Europene de Diabet. Aceste evenimente vor avea loc in perioada 9-11 septembrie 2010, in continuarea celui de-al 8-lea Congres al Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri