22 Mai 2024 publicat în Sanatate 1 share-uri

Pielea este cel mai mare organ al nostru şi, prin urmare, atunci când afară sunt temperaturi extreme, are nevoie de o atenţie specială. Nu vom discuta acum despre skin care sau machiaj, ci despre modul în care ne putem bucura de o piele sănătoasă, strălucitoare şi hidratată cu ajutorul alimentelor.

Ştii deja că sănătatea, la fel ca şi frumuseţea şi fericirea, vine din interior. O alimentaţie corectă poate aduce nenumărate beneficii, nu doar păstrarea unui anumit număr de kilograme. Pentru a fi sănătoasă, pielea noastră are nevoie, de asemenea, de ajutor şi din interior. O rutină bună de îngrijire a pielii poate aduce schimbări în textura sa dar, pentru ca aceasta să aibă parte de hidratare şi elasticitate, este nevoie de mai mult de atât. Pentru asta am pregătit pentru tine o listă cu alimentele pe care trebuie neapărat să le consumi pentru a-ţi ajuta pielea din interior.

1. Citricele

Chiar dacă obişnuieşti să consumi suficientă apă pe parcursul zilei, vara aceasta trebuie să consumi și cât mai multă limonadă. Nu numai că îți vei hidrata organismul, dar vei observa o schimbare şi în privinţa pielii tale. Vitamina C pe care o regăsim în citrice este un antioxidant natural care stimulează sinteza colagenului. După cum ştii, beneficiile colagenului nu se limitează doar la elasticitatea pielii, ci au o mare relevanţă şi pentru sistemul osos, circulator şi digestiv.

2.Ardeii grași roşii

Multe dintre noi ştim că ardeii, în general, sunt o excelentă sursă de hidratare. La fel ca şi castraveții, aceștia au o cantitate semnificativă de apă în compoziția lor, motiv pentru care sunt buni prieteni ai pielii. Ei bine, aceste legume delicioase conţin şi o cantitate semnificativă de vitamina C şi antioxidanţi, ambele contribuind la protejarea pielii împotriva căldurii şi, mai ales, a razelor UV dăunătoare.

3. Morcovii

Aceste legume gustoase sunt, aşa cum bine ştii, bogate în betacaroten. Acesta este un precursor al vitaminei A, care are un rol important în prevenirea ridurilor și a liniilor fine și ajută la menținerea sănătății pielii. Dacă obişnuieşti să foloseşti uleiuri de bronzat atunci când mergi la plajă, sigur ai ob că multe conţin ulei de morcov. Aşadar, morcovul este prietenul pielii tale atât aplicat în exterior, cât şi din interior.

4. Nucile

Nucile pot fi o gustare delicioasă şi sănătoasă consumate ca atare sau adăugate într-o salată de legume, de fructe sau într-un pahar de iaurt. Nu numai că au un gust grozav, dar conțin și un tip de grăsime cunoscut sub numele de Omega-3. Aceasta este cunoscută drept o bună prietenă a inimii dar, ceea ce nu multă lume ştie, este că ajută la fel de mult şi la menținerea unui nivel optim al grăsimilor din piele. Acționează ca un hidratant natural.

În plus, nucile conțin și o formă de vitamina E despre care s-a descoperit că poate combate efectele luminii UV. Deci, teoretic, nucile pot ajuta, de asemenea, la reducerea liniilor fine și a ridurilor prin atenuarea daunelor UV asupra tenului.

Tips: majoritatea antioxidanților se găsesc în membrana subțire a nucii, aşa că ai grijă să nu o înlături atunci când le cureţi.

5. Roşiile

În cazul în care mai aveai nevoie să auzi asta, poţi mânca liniştită şi vara aceasta roşii cu brânză. Indiferent dacă le preferi pe cele mai mici, tip cherry, pe cele potrivite, ţuguiate, sau pe cele mai mari, numite popular „inimă de bou”, roşiile sunt un ajutor de nădejde pentru sănătatea organismului nostru. Mai mult, datorită licopenului pe care roşiile îl conţin din abundenţă, acestea sunt un aliat al pielii în lupta cu razele UV.

Sperăm ca această listă să te inspire să faci cele mai bune alegeri alimentare de acum înainte. Include aceste alimente în dieta ta zilnică şi te vei bucura de o vară senină şi o piele sănătoasă.

Sursa foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri