22 Iunie 2023 publicat în Sanatate 73 share-uri

Parodontoza, cunoscută și sub numele de boală parodontală, este o afecțiune inflamatorie cronică a țesuturilor de suport ale dinților, care poate duce la pierderea acestora în cazurile avansate. Este una dintre cele mai comune probleme dentare și poate afecta atât adulții, cât și copiii. În acest articol, vom explora cauzele parodontozei, simptomele asociate și opțiunile de tratament disponibile pentru această afecțiune.

Cauzele apariției parodontozei

Parodontoza este cauzată, în principal, de acumularea plăcii bacteriene și a tartrului pe dinți și de reacția inflamatorie a organismului la aceste depozite. O igienă orală necorespunzătoare, cum ar fi periajul dentar inadecvat și utilizarea insuficientă a aței dentare, pot favoriza dezvoltarea parodontozei. Alți factori care pot contribui includ fumatul, diabetul, stresul, sistemul imunitar slăbit și predispoziția genetică.

Simptomele parodontozei:

Printre simptomele comune ale parodontozei se numără:

  • Gingiile inflamate și roșii: Gingiile devin sensibile și prezintă o culoare roșiatică în locul aspectului sănătos roz.
  • Sângerare gingivală: Gingiile pot sângera ușor în timpul periajului dentar sau a utilizării aței dentare.
  • Retracția gingivală: Gingiile se pot retrage treptat, dezvăluind dinții mai mult decât în mod normal.
  • Halenă persistentă: Parodontoza poate duce la o respirație urât mirositoare cronică.
  • Sensibilitate dentară: Dinții afectați de parodontoză devin mai sensibili la temperaturi extreme și alimente dure.
  • Mobilitate dentară: În stadiile avansate, dinții pot deveni mobili și chiar pot cădea.

Diagnosticarea și tratarea parodontozei cu Florida Probe

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor!

Tehnologia modernă de diagnosticare și tratament care există în clinică noastră presupune o analiză completă și complexă a situației inițiale cu ajutorul softului Florida Probe. Astfel, se palpează circumferențial fiecare suprafață dentară și se obține un scor care cuantifică inflamația, hemoragia, retracția, expunerea furcațiilor. În urma acestui proces, se realizează o fișă a unei examinări cuantificabile a stării de sănătate parodontală. Acest lucru este foarte important pentru conștientizarea pacientului, motivarea lui în ceea ce privește îmbunătățirea igienei bucodentare și a efectuării tratamentelor de prevenție și curative.

Ulterior realizării fișei, se va realiza o igienizare cu ajutorul sistemului EMS și apoi se aplică protocolul de terapie laser cu cele 2 lungimi de undă 940nm(diodă) și 2780nm(erbium). Rolul acestei terapii este de a face sterilizarea conținutului microbian din șanțurile gingivale cu scăderea florei bacteriene cu până la 95%, un chuiretaj al rădăcinilor expuse și îndepărtarea țesutului de granulație/inflamator existent, o deepitelizare a țesutului gingival pentru stimularea mecanismelor celulare reparatorii. Protocolul are 3 ședințe efectuate pe parcursul unei luni de zile (4 săptămâni) și se repetă la 4-6 luni, în funcție de stadiul afecțiunii.

Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

După un an, se reia diagnosticarea complexă cu softul Florida Probe. Procentul de reușită și de îmbunătățire evidentă a parametrilor este foarte mare. Însă, trebuie avut în vedere faptul că reușita tratamentelor este în strânsă legătură și cu calitatea igienizării efectuate de pacienți, de starea generală de sănătate a acestora și de eventuala medicație.

De asemenea, față de metodă clasică chirurgicală, diagnosticarea și tratarea cu Florida Probe este mai puțin agresivă și traumatizantă pentru pacienți și recuperarea după intervenții este mult mai ușoară și rapidă.

Pentru consultații și tratamente de specialitate de ultimă generație, ne găsiți la adresa noastră din

Strada Dr. Iacob Felix nr.76, Sector 1 București sau ne puteți contacta la (021) 320 60 90 / 0744 335 475.
Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

www.dentperfect.ro

Sursa foto: Alona Siniehina/ shutterstock.com


Dr. Mina Camelia Vasiliu este fondatoarea clinicii Dent Perfect (www.dentperfect.ro), clinica dedicată unui zâmbet frumos și sănătos. Este absolventă a Facultății de Stomatologie, Universitatea...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri