23 Mai 2023 publicat în Sanatate 9 share-uri

Având o viață agitată zi de zi, ajungem să neglijăm exact ceea ce este cel mai important pentru noi: sănătatea. Cu toate acestea, investirea de timp și resurse financiare în prevenția diferitelor afecțiuni medicale este esențială pentru menținerea unei vieți sănătoase și a unei stări generale bune.

Cu ajutorul controalelor medicale preventive, afecțiunile sau riscurile la care suntem expuși pot fi identificate în stadii incipiente și pot fi combătute în mod eficient. Iată patru tipuri de controale medicale pe care nu ar trebui să le omiți sub nicio formă.

Examinarea de rutină

Vizitele la medicul de familie nu ar trebui să fie făcute doar atunci când te simți rău. Multe afecțiuni debutează fără simptome evidente și pot fi trecute cu vederea cu ușurință, astfel că un examen de rutină poate fi cât se poate de util.

Cel puțin o dată pe an, este recomandat să te adresezi medicului tău, pentru a te asigura că starea ta de sănătate este în parametri optimi. În urma discuției cu medicul de familie, acesta va efectua o examinare fizică completă, îți va măsura tensiunea arterială și valoarea glicemiei. Dacă va considera că este necesar, medicul te va îndruma către un set de analize de laborator, cum ar fi hemoleucograma, funcțiile hepatice, lipidele serice sau sumarul de urină.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare Un mix perfect pentru frumusețea pielii, părului și unghiilor tale Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari

Consultația ginecologică

O vizită anuală la medicul ginecolog este esențială pentru sănătatea fiecărei femei, indiferent de vârstă sau de starea de sănătate. Astfel, poți evita apariția sau evoluția unor tulburări care îți pot provoca probleme serioase. În timpul acestei vizite, medicul va efectua un examen fizic complet al organelor genitale și al sânilor și va efectua un test Papanicolau, pentru a evalua riscul de cancer de col uterin. Dacă va considera necesar, medicul ginecolog te va îndruma și către un control mai amănunțit al sânilor, așa cum este, de exemplu, mamografia.

Îți va fi cu atât mai ușor să te prezinți anual la medicul specialist ginecolog, dacă vei găsi o clinica ginecologie în care ai încredere și unde te simți confortabil. Cu ocazia vizitei periodice, poți profita de ocazie, pentru a discuta cu medicul tău despre planificarea familială, contracepție și alte aspecte legate de sănătatea sexuală și reproductivă.

Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Vizita la medicul stomatolog

Sănătatea orală este un aspect care nu trebuie neglijat nicicând, astfel că este important să te asiguri că mergi la medicul stomatolog cel puțin de două ori pe an, indiferent că ai probleme dentare sau nu. Pe lângă rutina de igienă orală pe care o urmezi acasă, vizitele regulate la medicul dentist te pot ajuta să previi apariția cariilor dentare, a bolilor gingivale și a altor afecțiuni stomatologice. Controalele stomatologice periodice permit identificarea timpurie a acestor probleme, care, în stadii incipiente, pot fi asimptomatice sau pot avea manifestări greu sesizabile.

Medicul stomatolog poate efectua o examinare detaliată a cavității bucale și o igienizare dentară profesională și îți poate oferi sfaturi pentru menținerea unei sănătăți orale optime. De aceea, ține minte să adaugi în agenda ta un control stomatologic, o dată la șase luni sau chiar mai des, pentru a te bucura de un zâmbet sănătos și strălucitor.

Asprele legi ale Educației. Elevii nu mai au voie cu telefoane mobile la ore şi să fumeze la şcoală Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Controlul vederii și al auzului

Vederea și auzul sunt vitale pentru fiecare dintre noi. O vedere clară și un auz bun ne ajută să comunicăm eficient, să ne desfășurăm cu ușurință activitățile zilnice și să ne bucurăm de o calitate a vieții ridicată. Controlul regulat al vederii și al auzului poate ajuta la depistarea timpurie a problemelor de sănătate ce vizează aceste două simțuri.

Unele afecțiuni, precum glaucomul, cataracta sau degenerescența maculară, pot progresa lent și pot fi asimptomatice în stadiile incipiente. Prin urmare, un examen oftalmologic periodic poate ajuta la identificarea acestor afecțiuni și începerea tratamentului cât mai devreme posibil. De asemenea, verificarea auzului și examinarea urechilor pot depista pierderea auzului sau alte afecțiuni ale urechii interne care pot necesita intervenție medicală.

Caria dentară – ce este și cum se tratează 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari

Într-o lume plină de provocări, sănătatea este cea mai de preț comoară. Prin urmare, este important să nu neglijezi controalele medicale regulate care te ajută să te menții în formă și să previi eventualele complicații. Vizita la medicul ginecolog, controlul stomatologic, examinarea anuală de rutină și testele de vedere și de auz sunt pilonii esențiali ai prevenției și ai îngrijirii adecvate a sănătății tale. Bucură-te de un organism plin de vitalitate și nu lăsa sănătatea pe ultimul loc!

Sursa foto: Peakstock /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri